Jedini SDP-ovac koji je podržao IDS-ovu inicijativu

U subotu će se izabrati novi predsjednik SDP-a. U IDS-u će navijati za Paunovića

Piše: Nenad Čakić

20.09.2024 - 08:02
Zoran Paunović i Dalibor Paus
Zoran Paunović i Dalibor Paus

Nakon održanog prvog kruga 14. rujna, u subotu će se između Siniše Hajdaša Dončića i Zorana Paunovića izabrati novi predsjednik SDP-a. Bivši ministar i krapinsko-zagorski župan Hajdaš Dončić u prvom je krugu osvojio 48,78 posto, a gradonačelnik Makarske Paunović 20,65 posto osvojenih glasova.

Istarski članovi SDP-a već su u prvom krugu Siniši Hajdašu Dončiću dali natpolovičnu podršku. On je u Istarskoj županiji dobio 63,69 posto glasova, dok je Zoran Paunović ovdje dobio svega 5,95 posto. Od njega su bolje prošli i Sanja Major (13,10 posto) i Mirando Mrsić (12,20 posto). Najslabiji rezultat u Istri je polučio Mladen Kešer, koji je dobio samo 5,06 posto glasova.

 

Ako je suditi po rezultatima iz prvog kruga, Hajdaš Dončić će i u subotu dobiti ogromnu podršku istarskih SDP-ovaca. Jedina nepoznanica je kome će u drugom krugu otići glasovi Sanje Major, Miranda Mrsića i Mladena Kešera.

IDS-ova inicijativa o bespravnoj gradnji

Zoran Paunović očito nije dovoljno poznat među istarskim SDP-ovcima, pa ovdje vjerojatno ni u drugom krugu neće dobiti puno glasova.

No, zato će za njega sigurno navijati u IDS-u, jer je gradonačelnik Makarske, uz gradonačelnicu Supetra, jedini SDP-ovac i jedini gradonačelnik iz Dalmacije koji se pridružio inicijativi istarskih gradova i općina (uglavnom IDS-ovih i ponekih nezavisnih) protiv bespravne gradnje.

Naime, krajem siječnja prošle godine 17 gradova i općina gdje je IDS na vlasti pokrenulo je web stranicu Bespravnagradnja.hr, a mjesec dana kasnije inicijativi se priključila i Makarska.

Tweet

Posljednje novosti