jači od kiše

Foto Počela proslava Martinja u Puli (fotogalerija)

10.11.2023 - 09:06
Foto: Istarski.hr
Foto: Istarski.hr

Počelo je obilježavanje Martinja u Puli, ove godine na Giardinima gdje su postavljene adventske kućice, ovaj put privremeno zaposlene kao vinske.

Sinoć je tamo prodefiliralo stotinjak ljudi, što je i dosta s obzirom da vrijeme baš i nije bilo najbolje a tijekom večeri počela je rominjati kiša. Prvo rominjati, a potom i liti kao iz kabla. 

 

U ponudi su vina osam istarskih vinarija - Diković, Teraboto, Šegota, Memento Moris, Marčeta, Kalavojna, Dobran i Benazić. Svaka ima pripadajuću kućicu, a toči se u čaše koje se mogu iznajmiti za 5 eura pa kasnije vratiti uz povrat novca.

Riječ je o oprobanoj formuli kojoj je dodan popratni program u obliku DJ-a, pa je tako jučer nastupio Keđo, danas je na redu Sosa, a sutra, posljednjeg dana manifestacije, bit će to DJ Matko Funkovich.

Za ugostiteljsku ponudu brine se već pomalo legendarni Danijel Britvić iz konobe Danijela iz Betige,  a slatko nude Nadine Fritule.

Prognoza vremena, nažalost, ni za danas nije sjajna, ali za subotu bi trebalo biti bez kiše pa se može očekivati najveći broj posjetitelja. (I. B.)

Tweet

Posljednje novosti