kino valli u puli

Matineja na Martinje uz Bruna Krajcara

07.11.2023 - 15:07

„Bruno Krajcar: Moje pjesme, moj film“, naziv je glazbeno-vizualnog programa koji će u subotu, 11. studenog, u pulskom kinu Valli s početkom u 10 sati doživjeti svoje peto izdanje.

Riječ je o tradicionalnom projektu u kojem će i ove godine poznati pulski akademski glazbenik, skladatelj i kantautor Bruno Krajcar predstaviti svoje najnovije uratke u ovoj godini, a razgovor s autorom i višestrukim dobitnikom najeminentnije glazbene nagrade Porin i drugih brojnih glazbenih nagrada i njegovim gostima popratit će projekcije glazbenih spotova. Brunu će se u kinu Valli priključiti i neki od suradnika i kolega te će publika na filmskom platnu doživjeti vizualizirane pjesme ovog priznatog glazbenika.

 

Ovogodišnje izdanje kulturno-glazbeno filmskog događaja "Moje pjesme, moj film", koje se već tradicionalno u studenom događa kao matineja u kinu Valli, obilježit će značajne obljetnice i Martinje.

Naime, 2023.  je 125. godišnjica rođenja Mate Balote te 15. obljetnica Krajcarovog albuma posvećenog njegovim stihovima iz antologijske zbirke „Dragi kamen“, prvi put objavljene prije 90 godina.

Tako će u subotu posjetitelji kina Valli moći pogledati nekoliko video spotova s Porinom nagrađenog albuma nastalog na Balotine stihove, a uz to i nekoliko vinu posvećenih pjesama iz Krajcarovog opusa s najnovijom labinskom vinskom himnom „Dvo po dvo“. Riječ je o opuštenoj plesnoj pjesmi u latino ritmu, u kojoj je tekst napisan na labinjonskoj cakavici, hrvatskom i talijanskom jeziku, a sve se to skladno spaja u ovoj pjesmi kojom Bruno Krajcar najavljuje novi album.

Tweet

Posljednje novosti