nastavak kadrovskih problema

JOŠ JEDNA pročelnica odlazi iz Grada Pule. Nije se slagala s gradonačelnikom

27.09.2023 - 13:45
Nije mu lako - Filip Zoričić
Nije mu lako - Filip Zoričić

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić ostaje bez još jedne pročelnice, doznajemo iz povjerljivih izvora, i to samo nekoliko dana nakon što ga je već napustilo dvoje pročelnika – Igor Jovin i Vesna Sajić – o čemu smo pisali. Sada je na redu i odlazak Ive Matanović koja je od nedavno vodila Službu Gradonačelnika i Gradskog vijeća, te se nakon samo nekoliko mjeseci vraća na staro radno mjesto više stručne suradnice za mlade.

Iz njene je biografije poznato tek da je od 2017. godine radila u Domu za odgoj djece i mladeži Pula kao odgajatelj, te se potom koncem 2022. godine zaposlila u Gradu Puli u Odjelu za društvene djelatnosti.

Kako nam tvrde dobro upućeni izvori, Matanović se nije dobro slagala s gradonačelnikom, s kojim je intenzivna suradnja na dnevnoj bazi ključna za uspješno obavljanje te funkcije. Naime, ona je de facto bila na poziciji šefice gradonačelnikovog kabineta, svojevrstan menadžer prvom čovjeku grada, no izgleda da je netko u tom odnosu bio nezadovoljan. Moguće oboje.

 

Nije prošlo ni tri mjeseca od kada je gradonačelnik Zoričić po drugi put preustrojio gradsku upravu, a već ga je napustilo troje pročelnika, nekoliko djelatnika i jedna važna voditeljica odsjeka. Uzevši u obzir da je, recimo, dosadašnja pročelnica za financije Vesna Sajić, kao iznimno sposoban i kvalitetan kadar, do sada bez problema obavljala posao pročelnice, možemo zaključiti da u situaciji oko smjene nije bio problem u njoj, već u njenom nadređenom - gradonačelniku Zoričiću. Isto vrijedi i za Jovina, za čiji smo odlazak neslužbeno saznali da je nastupio zbog pritiska gradonačelnika da obradi jedan predmet gdje "papiri" nisu bili skroz "čisti".

Iako je očito da kadra fali svugdje, pa tako i u brojnim drugim institucijama i službama, gdje su plaće uglavnom niže, činjenica ostaje da se gradonačelnik Pule Filip Zoričić ne snalazi u ekipiranju unutar vlastite administracije, za što je dobio povjerenje građana najvećeg istarskog grada. Prošlo je više od dvije godine, a rukovodeće funkcije u gradskoj upravi su uglavnom klimave ili upražnjene, kadar stalno odlazi, pojedini odjeli su na izdisaju, a gradonačelnik ne uspijeva krpati sve rupe. Štoviše, pitanje je tko bi nakon svih recentnih zbivanja uopće mogao imati ambiciju za raditi u Gradu Puli.

Za kraj, spomenimo da smo o odlasku Ive Matanović poslali upit Gradu Puli, te ćemo njihov odgovor objaviti čim stigne. Ipak, do Matanović nismo uspjeli doći, budući da se na njen uredski broj telefona nitko nije javljao. (Marcello Rosanda)

Tweet

Posljednje novosti