EGZODUS KADROVA

DOZNAJEMO: Iz Grada Pule odlazi još jedna bitna pročelnica!

20.09.2023 - 15:45
Gradska (Komunalna) palača na Forumu
Gradska (Komunalna) palača na Forumu

Nakon što smo jučer pisali o vrlo izglednom odlasku Igora Jovina s pozicije pulskog pročelnika za upravljanje imovinom i imovinsko-pravne poslove, danas se informacija definitivno pokazala točnom. Naime, iz povjerljivih izvora saznajemo da Jovin napušta to radno mjesto s 1. listopadom. No, to nije sve. Izvori nam tvrde da s istim datumom odlazi i dugogodišnja pročelnica Vesna Sajić, koja trenutno vodi Odjel za financije, gospodarstvo i provedbu ITU mehanizma.

Vesna Sajić

Stoga, možemo zaključiti da Grad Pula, osim kroničnog nedostatka kadrova, ostaje bez vodstva u dva vjerojatno najvažnija upravna odjela. Veliki je to udarac za gradonačelnika Filipa Zoričića koji je već dvaput reorganizirao gradsku upravu, očito bezuspješno.

 

Kao što smo pisali jučer, Jovinov resor je u rasulu, te zbog manjka kadra pati cijelokupno funkcioniranje tog bitnog dijela gradske uprave u Puli, pogotovo nakon odlaska djelatnice Marine Gašpert. S druge strane, još uvijek nije poznato što je nakon ukupno 15-tak godina službovanja nagnalo Vesnu Sajić na odlazak. Kao kuriozitet možemo izdvojiti da je na toj poziciji bila i u doba gradonačelnika Luciana Delbianca, dakle početkom ovog milenija. Na naš upit, Sajić kaže da ne želi komentirati na tu temu. Dakle, nije ni potvrdila ni demantirala informaciju. (Marcello Rosanda)

Tweet

Posljednje novosti