RASTE NEZADOVOLJSTVO

Odlazi li iz Grada Pule ovaj važan pročelnik? NJEGOV SE ODJEL RASPADA

19.09.2023 - 16:40
Komunalna palača na Forumu u Puli
Komunalna palača na Forumu u Puli

Jedan od najbližih suradnika i uzdanika gradonačelnika Pule Filipa Zoričića, tek friški pročelnik Upravnog odjela za upravljanje imovinom i imovinsko-pravne poslove Igor Jovin, uskoro odlazi s te pozicije, barem ako je suditi po brojnim neslužbenim informacijama koje nam pristižu. Ipak, na naš upit, Jovin ističe da nema komentara na takvo što. Drugim riječima, nije ni potvrdio ni demantirao informaciju.

Igor Jovin

Koliko je nama poznato, takav bi čin bio posljedica sve većih nesuglasica u vrhuški pulske izvršne vlasti i vrlo otežan rad u tom konkretnom odjelu, posebice od kada je iz odsjeka za gradnju svoj odlazak najavila voditeljica Marina Gašpert, o čemu smo nedavno pisali.

 

Također, ekspeditivost u radu tog važnog gradskog odjela pala je i nakon odlaska Roberta Stembergera, nakon čijeg je premještaja u Općinu Medulin taj odjel u Puli izgubio važnu kariku i sposobnog geodeta. Naravno, to su samo neka od zvučnih imena, a odlazaka i porodiljnih dopusta je nedavno bilo još. Doduše, zaposleni su i neki novi ljudi, ali bez iskustva u tim poslovima. Ukratko, naši sugovornici nam tvrde da se odsjek za gradnju doslovno raspada, ljudi odlaze i nema tko raditi, a predmeti se gomilaju.

Podsjetimo, prijedlogom pulske izvršne vlasti i odlukom Gradskog vijeća koja je usvojena na sjednici 6. lipnja, Grad Pula je od 1. srpnja krenuo s novim ustrojem Gradske uprave. Broj upravnih odjela ostao je isti, ali uz izmjene nadležnosti i rukovodećeg kadra. Tako je i Jovin našao svoje mjesto pod suncem te postao pročelnikom Upravnog odjela za upravljanje imovinom i imovinsko-pravne poslove. Hoće li to i ostati, vidjet ćemo ubrzo. (Marcello Rosanda)

Tweet

Posljednje novosti