povodom dana policije

Župan Boris Miletić primio istarske policajce

0
Župan Miletić i gosti iz PU istarske
Župan Miletić i gosti iz PU istarske

Istarski župan Boris Miletić i pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac upriličili su danas u sjedištu Istarske županije u Puli tradicionalni prijem povodom Dana policije. Prijemu su prisustvovali načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot, zamjenik načelnika Božo Kirin, načelnici sektora i načelnici policijskih postaja u Istarskoj županiji i suradnici.

"Okupili smo se tradicionalno povodom blagdana vašeg zaštitnika Sv. Mihovila koji se slavi 29. rujna, a kojega obilježavamo kao Dan policije. Špica turističke sezone je pomalo iza nas i možemo ustvrditi kako ste i ove godine obavili izuzetan posao. Istarska županija je šampion turizma u Hrvatskoj i samo istarski turizam čini oko 7 posto BDP-a Republike Hrvatske, ali bez faktora sigurnosti iza kojega se krije vaš kvalitetan i uspješan rad, ne bi ni bilo tolike uspješnosti u turizmu", poručio je župan Miletić i čestitao Dan policije svim policajkama i policajcima.

Načelnik Klabot zahvalio se na prijemu te je istaknuo kako je suradnja s Istarskom županijom na vrlo visokoj razini.

 

"Početkom godine smo se suočili s novim izazovima s ulaskom Republike Hrvatske u Schengensko područje, no unatoč tome danas se mogu zahvaliti svim kolegama i kolegicama jer su uz sve objektivne probleme stvarno odradili izvrstan posao", kazao je načelnik Klabot i ustvrdio kako je Istra sigurna destinacija, kako za građanke i građane, tako i za turiste koji je posjećuju.

Pročelnik Glušac pridružio se zahvalama i čestitkama u povodu Dana policije, ustvrdivši da je biti policajcem poziv, a ne posao, te da svi djelatnici PU istarske daju nemjerljiv doprinos našoj zajednici.

Zamjenik načelnika Kirin, pak, smatra kako pravilnim odabirom prioriteta Policijska uprava uspijeva odgovoriti na sve izazove te planira aktivnosti na svakodnevnoj razini kako bi se zadržala velika razina sigurnosti svih građana Istre i svih koji borave, poslovno ili turistički, u Istarskoj županiji.

Župan Miletić je na kraju prijema uputio zahvalu i svim pripadnicima policije koji su prvi stali u obranu Hrvatske u Domovinskom ratu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa