akcija 'grota'

Počinje suđenje Puljanima i Vrsaranima zbog goleme količine droge i novca

0
Zapljena iz 2021. (foto: Saša MIljević/Pixsell)
Zapljena iz 2021. (foto: Saša MIljević/Pixsell)

Prije otprilike mjesec dana potvrđena je optužnica uhićenima u policijskoj akciji "Grota" u sklopu koje je u listopadu 2021. godine prekinut krijumčarski lanac droge koja je iz BiH stizala u Istru.

Tada je privedeno 11 osoba, od kojih devet iz Hrvatske, a oduzeto je, između ostalog, više od 19 kilograma heroina, 1,3 kg amfetamina i novac.

 

Podsjetimo, među osobama koje su bile uhićene, a sada će im se suditi, je i osmero Istrijana. Riječ je o petero Puležana i trojici Vrsarana, a gotovo svi su od ranije dobro poznati policiji i pravosuđu. Tako su iza rešetaka završili E. V. (46), A. R. (48) i M. S. (39) iz Vrsara te Puljani E. K. (51), B. Ć. (44), E. Z. (41), G. F. (43) i I. M. (43). Svima je danas produljen istražni zatvor, a rasprave počinju 6. listopada kod sutkinje Ike Šarić na Županijskom sudu u Rijeci, budući da se radi o predmetu gdje je tužitelj USKOK. Ove godine predviđeno je 11 raspravnih termina.

U toj je akciji zaplijenjeno 19 kilograma heroina, 1,7 kilograma amfetamina, oko kilogram marihuane, 28 grama ecstasyja i 4 grama kokaina, vage, smjese za povećanje droge, mobilni uređaji te oko milijun kuna za koje se pretpostavlja da potječu od preprodaje droge.

Najveća količina droge i novca, i to 3,5 kilograma heroina i 100 tisuća eura, pronađeni su u garaži u Puli koju je koristio E. K. (51), Puljanin višestruko uhićivan zbog (pre)prodaje droge. Za preprodaju 700 grama heroina i 1.200 grama "speeda" tereti se pak Vrsaranin E. V. (M. Rosanda)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa