Jako dobar odaziv biciklista

Pogledajte kako je bilo na prvom Loborika Fun Bike Touru (foto)

0

Loborika je 16. rujna na kratko oživjela uz prvi Loborika Fun Bike Tour u organizaciji TZO Marčana. Čuo se prepoznatljiv zvuk pedaliranja i živog ritma s DJ pulta Denija Miočića u tandemu sa zavodljivim melodijama Toni T Saxa. Ujutro se ispred Kuće biciklizma okupilo pedesetak rekreativaca, od onih najmlađih u sjedalicma, preko onih koji su tek nedavno skinuli pomoćne kotače na biciklama, do vrlo iskusnih biciklista koji su podržali event svojim dolaskom. Tijekom sat i pol vremena bicikliralo se kružnom stazom kroz šumu kestena, uzduž Y-a i uskim seoskim uličicama Loboričkog kraja.

 

Slučajni i namjerni prolaznici, mještani u dvorištima obiteljskih kuća, pa i vozači, pozdravljali su putem šaroliku skupinu biciklista. Cilj vožnje je bio na igralištu, gdje se druženje nastavilo uz glazbu i fine lokalne proizvode i rukotvorine. Prekrasno, sunčano subotnje prijepodne privuklo je mlade obitelji na zajedničko druženje. Bila je to prilika da se uz vodstvo Helene i Luciana Valčića razgleda vrlo zanimljiv postav Kuće biciklizma, posvećen životnoj priči i svjetskim sportskim uspjesima njihovog oca Nevia Valčića i Cvjetka Bilića, šampionima cestovnog biciklizma loboričkih korijena, te da se čuje priča o osnivanju i uspjesima Biciklističkog kluba Loborika.

„Bio je to atraktivan rekreativni događaj koji je donio živost destinaciji i pridonio promociji Loborike kao malog mjesta velikih biciklista. Odličan odaziv početnog eventa znak je da smo na dobrom putu u kreiranju motiva dolaska u Loboriku.“, izjavila je Maja Bizjak, direktorica Turističke zajednice Općine Marčana.

TZO Marčana i Općina Marčana zahvaljuju se Valčić Cycling Conceptu na suorganizaciji i sponzorstvu, kao i DVD-u Marčana na logističkoj podršci. Posebna zahvala sponzorima: Brionki, Segafredo kavi, Vesna siru, mesnici Kafelić, kao i lokalnim izlagačima prirodne kozmetike Shantula, autentičnim suvenirima, ručnim radovima Mirande Križanić i izvrsnoj Barlogistic usluzi.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa