Što s uplaćenim ratama?

Umaškim osnovcima otkazan izlet: 'Suze tekle na sve strane'

0
Ilustracija (foto: Damir Špehar/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Damir Špehar/PIXSELL)

"Danas je Osnovna škola 'Galileo Galilei' iz Umaga trebala ići na izlet u Gorski kotar na dva dana, ali dan prije, na zadnjem satu nastave, učenici su dobili tužnu vijest da se ne ide na izlet, jer je autobus u kvaru. Svi smo šokirani, od učitelja i roditelja do učenika... Suze su djeci tekle na sve strane, to bi im bio prvi višednevni izlet nakon pandemije", napisala nam je 18. svibnja jedna čitateljica i majka, čije je dijete ostalo zakinuto za izlet.

"Kazali su da su tražili autobus po cijeloj Istri i da nisu mogli ništa naći. Mi roditelji smo zvali i hotel za provjeru, jer smo imali straha da su nas prevarili, ali isto. Iz hotela su kazali da, otkako su otvoreni, nikada im se to nije dogodilo. Spremili su sve, hranu, očistili hotel... Sada se mi roditelji pitamo tko će to platiti i hoćemo li dobiti natrag pare", piše nam zabrinuta majka. 

 

Čitateljica nam je proslijedila i email direktora škole Ardena Sirotića te komunikaciju s agencijom Ex Novo iz Rovinja, koja je suorganizirala izlet, a iz kojeg proizlazi da će im novac biti vraćen, no čini se da to roditelje nije umirilo, s obzirom da su se obratili našem portalu. Naime, iz agencije su školi ponudili zamjenski termin od 20. do 21. lipnja, no ravnatelj je odgovorio:

"Smatramo da je najbolje postupiti kako ste Vi u Vašem mailu od 16.05.2023. predložili: 'U primjeru odustajanja od navedenog prijedloga, neželjene opcije putovanja, naravno spremni smo žurno vratiti uplaćeni iznos roditeljima'. Dakle, predlažemo da odmah počnete aktivnosti vezane za povrat uplaćenih rata roditeljima", piše Sirotić u emailu agenciji.

"Iznad svega, krivo nam je i žao, te se ispričavamo svima, zbog neugodnosti neočekivanog i neplaniranog bus zastoja, koji nam se dogodio pri povratku s netom održanog školskog putovanja. Naime, do zastoja je došlo zbog nečistoće goriva, što se nažalost vrlo često zna dogoditi kod većih cestovnih vozila. Greška je odmah otklonjena i bus je nastavio putovanje, no pojavili su se problemi pri radu motora s relej električnom centralom koja ne funkcionira najbolje i zahtijeva dijagnostiku, servis i popravak. Najljubaznije vas molimo da uvažite i prihvatite našu ispriku za nepredviđene okolnosti", napisali su iz agencije Ex Novo.

"Vrijedi napomenuti da u cijeloj Istri, PGŽ-u i slovenskoj obali jamstveno nitko od provjerenih prijevoznika u zadanom zatraženom terminu tijekom svibnja i do prve polovice lipnja nije u mogućnosti ponuditi zamjenski bus", napisali su iz agencije.

Slično neugodno iskustvo, podsjetimo, imali su nedavno učenici iz Krnice. Naime, dan prije polaska na dvodnevni izlet, 36 učenika dobilo je odbijenicu od agencije iz Pazina, a razlog je i u ovom slučaju bila nemogućnost pronalaženja autobusa. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa