PLAVA LAGUNA CROATIA OPEN UMAG

Foto Argentinac iznenadio prvog nositelja. Musetti uz 'svoju' publiku stigao do finala

Piše: Siniša Žulić

26.07.2024 - 21:30
Lorenzo Musetti (foto: Milivoj Mijošek)
Lorenzo Musetti (foto: Milivoj Mijošek)

Argentinac Francisco Cerundolo te talijanski tenisač Lorenzo Musetti igrati će u sutrašnjem finalu ovogodišnjeg ATP turnira Plava Laguna Croatia Open u Umagu. Umaški će turnir tako dobiti 27. pobjednika, s obzirom da oba finalista dosad nisu imala prilike podignuti najveći trofej na zemljanim terenima u Stella Marisu. 

Cerundolo je u vrlo izjednačenom susretu slavio nad prvim nositeljem turnira i devetim tenisačem svijeta Andreyom Rublevim rezultatom 7:6(6), 6:4. Argentinski tenisač na taj je način izborio svoje peto finale u karijeri, a slast igranja u završnici nije osjetio više od godinu dana. Pobjednik susreta već je na samom početku uzeo gem na servis protivnika, no Rublev u sljedećoj igri vraća stvari na početak. Do kraja seta svaki je igrač uspijevao zadržati svoj servis pa je prvi dio igre otišao u ‘tie-break’. Neizvjesno ‘pripetavanje pripalo je argentinskom tenisaču, koji već u trećem gemu drugoga seta radi novi ‘break’. Izgledalo je kako će bez problema privesti meč kraju, s obzirom da su oba igrača vrlo suvereno držala svoj servis. No u posljednjoj igri najprije je uspio spasiti gem nakon prednosti Rubleva, da bi potom uspio iskoristiti tek petu pojedinačnu meč loptu koju je imao na svoj servis. Maratonski gem u kojem je i Rublev u pet navrata imao mogućnost ‘otimanja’ protivničkog servisa otišao je tako na argentinčevu stranu.

 

U drugom susretu bilo je nešto manje neizvjesnosti, iako smo vidjeli čak tri ‘breaka’. Lorenzo Musseti vodio je tijekom cijelog prvog seta protiv češkog tenisača Jakuba Menšika, te na kraju s 6:4, dolazi do slavlja u prvom setu. Već na početku drugog seta radi dva uzastopna ‘breaka’ ne Menšikov servis i lako dolazi do pobjede u drugom susretu. Talijan je očekivano imao i veliku podršku s tribina ATP stadiona 'Goran Ivanišević' u Umagu, iako stadion nije bio u potpunosti ispunjen usprkos činjenici da je već tri dana nemoguće doći do karata za ovaj sportski događaj.

Tweet

Posljednje novosti