Učenicima iz Krnice dan prije polaska otkazan izlet

0
Ilustracija (foto: Goran Kovačić/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Goran Kovačić/PIXSELL)

Dan prije polaska na dvodnevni izlet, 36 učenika osnovne škole u Krnici dobilo je odbijenac. Putnička agencija Danijel Travel iz Pazina samo je dan prije puta obavijestila školu da od ekskurzije neće biti ništa. Glavni razlog - nemogućnost pronalaska autobusa za prijevoz djece, učenika 5., 6. i 7, razreda te škole, piše Barbara Ban za Jutarnji s kojeg prenosimo dio članka u nastavku.

- Kakav je to način da se put otkaže dan prije polaska? Djeca su se tome radovala. Što sada?! Mi smo mahnito tražili autobus taj dan da se izlet realizira i zvali smo na sve strane, ali ništa nismo mogli naći. Čak smo pomislili da nas je agencija prevarila i da nisu ni bukirali hotel u Otočcu gdje su djeca bila smještena, pa smo ga zvali. U hotelu su rekli da nas očekuju. Ovo je jako neprofesionalno ponašanje s njihove strane - komentirao je jedan roditelj čitavu situaciju.

Ravnateljica osnovne škole Vladimir Nazor iz Krnice Romana Percan pojasnila je da su već nekoliko puta angažirali ovu agenciju za izlete i ekskurzije i da nikada nije bilo nikakvih problema oko putovanja te da se čudi čitavoj situaciji.

 

- Taj smo izlet dogovarali još u ožujku i sve je bilo u redu. U ponedjeljak su nas nazvali i rekli su nam da nemaju autobusa. Nismo znali što ćemo pa smo i mi zvali okolo autobusne tvrtke no svi su autobusi bili zauzeti. Informirali smo roditelje i oni su nam u tome pomogli no sve je bilo bezuspješno. Nakon toga, dogovorili smo se s agencijom da nam dade neke alternativne datume kako ne bi propao novac koji su roditelji već uplatili - kazala je Percan.

S treće strane, vlasnik agencije Danijel Travel Danijel Jurčić, koja često organizira školske izlete i nudi povoljne cijena ekskurzija i jednodnevnih izleta te ima vlastite autobuse, kaže da je to prvi put da im se tako nešto dogodilo te da je za sve kriva činjenica da se izlet kasno organizirao i da su se mijenjali termini.

- Jako nam je žao da je došlo do toga, no škola je tri puta mijenjala termin izleta. Kasno se išlo u realizaciju i mi smo ih na tu mogućnost upozorili. I ona se nažalost dogodila. Mi sada tražimo novi termin za izlet i rekao sam da ću počastiti na svoj trošak djecu odlaskom u McDonald‘s. A ako se mi i škola oko toga ne budemo mogli dogovoriti, novac će roditeljima biti vraćen do zadnje lipe - kazao je vlasnik agencije.

- Mi smo otkazali termin izleta samo jednom, a ne tri puta, i to na zahtjev roditelja jer je dijelu djece bilo naporno otići na izlet nakon što bi se bili dan prije vratili s jednog drugog izleta koje je za njih organiziralo folklorno društvo... - zaključila je Percan, napisala je Barbara Ban za Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa