Više od šezdeset poslovnih partnera i uzvanika posjetilo Rockwool

0

Zaposlenici Rockwoola u Potpićnu bili su 19. rujna domaćini poslovnim partnerima iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije i Sjeverne Makedonije. Među uzvanicima bili su poslovni partneri s kojima više godina uspješno surađuju, a koji ili kupuju Rockwool proizvode ili su dobavljači roba i usluga, predstavnici lokalne i nacionalne vlasti, akademske zajednice te predstavnici sindikata kao i brojni pripadnici medija.

Povod ovom okupljanju je obilježavanje uspješne višegodišnje suradnje, a bila je to i prilika da tvrtka predstavi svoje poslovne rezultate kao i najnoviju investiciju koja se tiče ulaganja u proširenje ponude proizvoda. Aleks Fonović, direktor tvornice istaknuo je:

„Nakon početnih 100 milijuna eura koliko smo uložili u ovaj naš green fieled pogon, od 2008. do danas uložili smo više od 20 milijuna eura, što u povećanje proizvodnog kapaciteta, ponude proizvoda, u zadovoljavanje sve oštrijih ekoloških standarda kao i u obrazovanje naših zaposlenika ali i u projekte društveno odgovornog poslovanja“.

Pojasnio je kako je jedna od posljednjih većih investicija ona u tzv. offline proizvodnju. „Tu smo uložili više od 2,2 milijuna eura, a u njenoj realizaciji sudjelovalo je više od 40 stručnjaka te smo otvorili i 7 novih radnih mjesta“, rekao je Aleks Fonović.

Uzvanicima se obratio i Mehdi Ossor, direktor prodaje za regiju Adria: „U 11 godina proizvodnje u istarskoj tvornici puno smo ulagali kako bismo zadovoljili potrebe naših kupaca na tržištu. Unaprjeđivali smo asortiman proizvoda kao i kvalitetu naših rješenja od kamene vune te razinu usluge. U našoj tvornici proizvodimo više od 600 različitih proizvoda koji odgovaraju brojnim zahtjevima građevinskog sektora i različitih industrija. Od sada, a upravo zahvaljujući ovoj najnovijoj investiciji, izrađujemo proizvode koji kombiniraju kamenu vunu s drugim materijalima, poput aluminija, voala ili kraft papira. To su rješenja za kose krovove, pregradne zidove i ventilirane fasade.“

Nakon obilaska tvornice i novog dijela proizvodne trake, uzvanici su nastavili slavlje u obližnjem agro turističkom gospodarstvu uživajući u lokalnim delicijama.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI RADNIK/RADNICA - PERAČ/ICA POSUĐA

Do: 21.09.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PROJEKTANT/ICA - ARHITEKT/ICA

Do: 24.09.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VODITELJ/ICA KOMERCIJALE

Do: 25.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/TEHNIČAR

Do: 27.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA