obilazak terena

Ovdje će niknuti novi povoljni stanovi u Pazinu

Piše: Istarski.hr

18.09.2024 - 15:04

Gradonačelnica Pazina, zajedno sa svojim suradnicima, održala je danas radni sastanak s predstavnicima Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) te projektantima iz tvrtke Studio obris iz Zagreba, koja je odabrana u postupku javne nabave za izradu projektne dokumentacije, čime je započeo važan korak prema realizaciji projekta izgradnje stanova iz Programa poticane stanogradnje (POS).

Na sastanku su razmijenjene važne informacije te su definirane smjernice za projektiranje buduće zgrade na Novom Naselju, a sudionici sastanka su također obišli i teren.

 

Sljedeća faza projekta uključuje izradu idejnog rješenja na temelju smjernica Grada Pazina i APN-a, nakon čega slijedi ishođenje posebnih uvjeta i dovršetak projektiranja. Po dobivanju građevinske dozvole, raspisat će se javni natječaj za izvođača radova.

Paralelno s time, radit će se na daljnjim koracima vezanim uz Konačnu listu za prednost pri kupnji stanova, kao i na ažuriranju podataka o interesu građana za ovaj projekt.

Projekt izgradnje POS stanova u Pazinu po modelu društveno poticane stanogradnje predstavlja važan doprinos razvoju grada i rješavanju stambenih pitanja građana po povoljnijim uvjetima od tržišnih, ističu iz Grada Pazina. 

Tweet

Posljednje novosti