Izabrani predsjednici Vijeća nacionalnih manjina Vodnjana

0
Gradonačelnik Klaudio Vitasović, zamjenica gradonačelnika Rosanna Biasiol-Babić i pročelnik Filip Macan sa izabranim predstavnicima manjina
Gradonačelnik Klaudio Vitasović, zamjenica gradonačelnika Rosanna Biasiol-Babić i pročelnik Filip Macan sa izabranim predstavnicima manjina

Konstituirajuće sjednice vijeća nacionalnih manjina GradaVodnjana održane su u 30. lipnja. Na konstituirajućim sjednicama konstituirana su dva od ukupno tri vijeća nacionalnih manjina GradaVodnjana. Sjednice je vodio gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović koji je svim izabranim članovima čestitao i zaželio uspješan daljnji rad. Vitasović je naglasio da su upravo nacionalne manjine bogatstvo Vodnjanštine te da će se Grad Vodnjan i dalje zalagati i provoditi sve programe i projekte od važnosti za nacionalne manjine. Vodnjan je uspješan primjer multikulturalnosti i suživota različitih nacionalnih manjina i upravo je to posebnost našega Grada zaključio je Vitasović.

Vijeće talijanske nacionalne manjine

Livio Belci izabran je za predsjednika, a za zamjenicu predsjednika je izabrana Isabella Matticchio.Vijeće talijanske nacionalne manjine u novom četverogodišnjem mandatu predstavljat će slijedeći članovi (15 članova): Livio Belci (predsjednik), Isabella Matticchio (zamjenica predsjednika), Sandro Manzin, Cristina Demarin, Erika Forlani Cardin, Matteo Belci, Fabiana Lajić, Pietro Demori, Igor Geissa, Liliana Manzin, Debora Moscarda, Diriana Delcaro Hrelja, Luca Detoffi, Annamaria Delmoro i Lorenzo Moscarda.

Vijeće romske nacionalne manjine

Ibrahim Punušković izabran je za predsjednika, dok će zamjenik predsjednika biti izabran naknadno. Vijeće romske nacionalne manjine u novom četverogodišnjem mandatu predstavljat ćeslijedeći članovi (15 članova): Ibrahim Punušković (predsjednik), Giljfidane Hadža, Bajramša Punušković, Šučurija Punušković, Agim Punušković, Aslan Punušković, Huljkije Punušković, Adnan Avdija, Binak Avdiu, Silvana Čepalović, Bajram Punušković, Dibran Punušković, FeridaPunušković, Sedat Punušković i SebastijanHusein.

Vijeće srpske nacionalne manjine

Vijeće srpske nacionalne manjine nije konstituirano budući da nije pristupio dovoljan broj izabranih članova te će se isto konstituirati naknadno. Vijeća nacionalnih manjina u jedinici lokalne samouprave imaju pravo predlagati tijelima jedinice samouprave mjere za unaprjeđivanje položaja nacionalne manjine, biti obaviješteni o svakom pitanju o kome će raspravljati Gradsko vijeće a tiče se položaja nacionalne manjine te davati mišljenja i prijedloge.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa