ZA RAZLIKU OD FILMA

U TV seriji 'Toma' pojavljuje se i pjevačeva prva žena iz Pule

15.05.2024 - 17:32
Olgica i Toma Zdravković u filmu (foto: RTL)
Olgica i Toma Zdravković u filmu (foto: RTL)

Nakon filma 'Toma', koji je prije tri godine bio među najgledanijim filmovima na području bivše Jugoslavije, ovih je dana na RTL televiziji prikazana i istoimena serija od devet epizoda.

Serija o životu pjevača narodne glazbe Tomi Zdravkoviću donosi čitav niz novih likova i događaja, a gledateljima iz Istre posebno će biti zanimljivo što je čitava treća epizoda posvećena njegovoj prvoj ženi Olgici, koja je porijeklom iz Pule. U filmu se ona uopće ne spominje.

 

Olgica i Toma upoznali su se u Zrenjaninu, gdje su tada živjeli njeni roditelji, a u seriji Olgičina majka govori istarskim dijalektom. U sceni u kojoj ga Olgica upoznaje sa svojim roditeljima, Toma u jednom trenutku nije razumio što ga je njezina majka pitala, pa mu je Olgičin otac morao prevesti s 'istrijanskog' na srpski.

U braku koji je trajao vrlo kratko, Toma i Olgica dobili su kćerku Žaklinu, koja je tako nazvana jer je rođena na dan atentata na Johna Kennedyja. U seriji Olgica nakon razvoda kaže Tomi da se vraćaju u Pulu i da Žaklina ide s njom.

Žaklina Zdravković u Puli je pohađala srednju trgovačku školu i danas živi u Amsterdamu.

"Žaklina je pohađala trgovačku školu, ali je otišla prije mature. Bila je atraktivna, stilski se dobro odijevala i bila je pomalo otkačena. Uvijek je govorila da će ići negdje vani, da neće ovdje raditi", kazala nam je njena ondašnja razredna kolegica, koja se, dok je gledala seriju, prisjetila da je Žaklina uvijek govorila kako joj je majka svirala violinu. Naime, u seriji Olgica svira violinu.

Po njenim sjećanjima, Žaklina nije previše spominjala oca, a naša sugovornica pretpostavlja da je jedan od razloga bio taj što su "svi bili rockersko društvo".

Za srpske medije Žaklina je svojedobno izjavila: "Ja sam odrasla u Puli, on je dolazio na koncerte i zadnji put sam ga vidjela s 5 i pol godina i sve do 17. godine više ga nisam vidjela. Onda sam odlučila sa 18 godina da vidim tatu, došla i ostala! On nakon toliko godina živi u ljudima". (Nenad Čakić)

Tweet

Posljednje novosti