Više od sto natjecatelja

U Puli Sportske igre umirovljenika: 'Slavimo zajedništvo i radost kretanja. Godine su samo broj'

Piše: Igor Radić

15.10.2024 - 13:47
S otvaranja u Domu hrvatskih branitelja
S otvaranja u Domu hrvatskih branitelja

Više od stotinu sportaša iz cijele Istre okupilo se u Puli na 16. Sportskim igrama Matice umirovljenika Istarske županije, koje su otvorene jutros na svečanosti u Domu hrvatskih branitelja. Sudjeluju igrači iz Buja, Novigrada, Poreča, Rovinja, Bala, Kanfanara, Pazina, Labina, Fažane, Buzeta i Pule, a natjecat će se u šahu, boćanju, kartanju i pikadu.

„Današnje natjecanje je puno više od samog sporta. Ovdje ste i zbog druženja, zabave i sklapanja novih prijateljstava. Grad Pula se na razne načine trudi poboljšati kvalitetu života umirovljenika“, poručila je Ivana Sokolov, pulska pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport.

 

Predsjednik županijske Matice umirovljenika Bruno Stermotić naglasio je važnost sporta u zlatnim godinama.

„Ovo je poseban događaj kojim slavimo sportski duh, zajedništvo i radost kretanja. Neovisno o dobi, sport nas povezuje i obogaćuje naše živote. Kretanje je ključ za očuvanje vitalnosti i zadovoljstva u našim zlatnim godinama. Neka vas ne zavaraju godine, one su samo broj! Jer je vaša volja, trud i entuzijazam inspiracija mnogima! Sudjelovanje i zajedništvo je ono što čini ove igre posebnima“, kazao je Stermotić.

Umirovljenicima je dobru zabavu zaželio i Ivan Glušac, pročelnik Upravnog odjela župana. Na svečanosti su nastupili Duo Magnolia i zbor Zlatne godine.

Tweet

Posljednje novosti