ukleti upravni odjel

Važna pročelnica dala ostavku u Gradu Puli. Razlozi su očekivani, ali nije jedina koja je otišla

Piše: Marcello Rosanda

14.10.2024 - 19:22
Sanja Kljajić Dakić (u sredini) (Foto: Istarski.hr)
Sanja Kljajić Dakić (u sredini) (Foto: Istarski.hr)

Nakon niti godinu dana, sada već bivša pročelnica Sanja Kljajić Dakić dala je ostavku na poziciju čelne osobe važnog Upravnog odjela za upravljanje imovinom i imovinsko-pravne poslove u Gradu Puli. Informacija je to koja već od jutros putuje eternom, te je sada konačno i provjerena.

To je samo još jedna u nizu naglih kadrovskih promjena i potresa u pulskoj gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom Filipom Zoričićem. Podsjetimo, već više od godinu dana redaju se dolasci i odlasci, uglavnom s čelnih pozicija. Tako smo lani pisali o odlasku vrlo bitne pročelnice Vesne Sajić, doduše iz drugog odjela. Otprilike u isto vrijeme otišao je i Igor Jovin, te je nakon njega imenovana Kljajić Dakić.

 

Sada je na čelo tog važnog odjela, koji ima vjerojatno najviše posla i kontrolira sve što je vezano uz gradnju, pristigla Nataša Simonelli, no ako je suditi po dosadašnjoj praksi - pitanje je dokle.

Podsjetimo, nakon što je pulskog gradonačelnika Zoričića u ovo vrijeme prošle godine napustila njegova dotadašnja desna ruka, pročelnica Anja Ademi, te njegove izjave 'da sustav funkcionira', na Zoričićevu adresu, ali i adrese svih gradskih vijećnika, upućeno je pismo koji demantira njegove riječi i teško ga optužuje za - nerad i populizam! Potpisala ga je i tadašnja pročelnica Kljajić Dakić te još deset gradskih službenica i službenika.

Poznavatelji prilika u Komunalnoj palači govore nam o neslaganju Kljajić Dakić s gradonačelnikom, ali i s još jednom pročelnicom, koje je očito danas kulminiralo ostavkom. Upućeni nam kažu da je Kljajić Dakić danas otišla ranije s posla, te da je Grad Pula još jednom izgubio stručnu i vrijednu djelatnicu.

Neslužbeno saznajemo da je ovih dana iz Grada Pule otišao i glavni informatičar Davor Sebastijan, koji je sada voditelj odsjeka za informatizaciju i digitalizaciju u Istarskoj županiji. Također, dosadašnji pomoćnik pročelnice drugog odjela, Igor Bukarica, otišao je iz Grada Pule u privatne vode. No, to nije sve. Unatrag godinu dana otišla je i Nataša Ćendić, voditeljica za javnu nabavu.

Tweet

Posljednje novosti