BURAN POČETAK SEZONE U VALBRUNI

Ovo se rijetko viđa. U Rovinju dijeljeni kartoni svih boja, žute, crvene i plave?!

Piše: Siniša Žulić

05.10.2024 - 20:19
ISKLJUČEN NA KRAJU SUSRETA - trener Aljoša Sirotić (foto: Milivoj Mijošek)
ISKLJUČEN NA KRAJU SUSRETA - trener Aljoša Sirotić (foto: Milivoj Mijošek)

Burna je bila završnica susreta drugoga kola Prve rukometne lige - jug u Rovinju između istoimenog domaćina i gostiju iz Kaštela. U izjednačenoj završnici došlo je do sukoba igrača i vodstva obje momčadi pa su suci Lovro Kasunić i Sašo Nikolovski iz Karlovca morali primjenjivati i disciplinske mjere koje se vrlo rijetko viđaju na rukometnim terenima.

Izgledalo je nakon prve četvrtine susreta kako će gosti poprilično lako doći do bodova iz Valbrune. Kaštelani Čajić i Vujičević vukli su svoju momčad prema uvjerljivom vodstvu u vrlo ranoj fazi utakmice (2:8 - 15’) i to u trenucima dok su gostujući rukometaši bili s igračem manje na terenu. No, s druge strane visoku prednost gostiju domaćini su počeli topiti uglavnom preko mladog cetinjanina Nikole Đurkovića koji je ovoga ljeta pristigao iz Budućnosti Podgorice, s kojom je lani nastupao u Europskom kupu (7:9 - 24’). Mogli su Rovinježi u potpunosti uloviti priključak već do odmora, no Filip Mataija i Nedjeljko Jurković ne uspijevaju realizirati sedmerce i gosti odlaze na pauzu s prednošću na svojoj strani (8:11).

 

U drugom dijelu, nakon izjednačenog početka, domaći rukometaši uspijevaju povezati po dva zgoditak u tri navrata te u potpunosti dovesti susret u egal (15:15 - 42’). Potom su Jurković te još jedna prinova iz podgoričke Budućnosti Edin Beharović doveli svoju momčad do najveće prednosti na susretu (18:16 - 49’) te na taj način najavili vrlo uzbudljivu i neizvjesnu završnicu. S dva time-outa u vrlo kratko vrijeme Kaštelani uspijevaju vratiti minimalnu prednost na svoju stranu (19:20 - 54’), da bi u igri ‘gol-za-gol’ Čajić četiri sekunde prije kraja osigurao slavlje gostima iz Kaštela. Pokušao je domaći trener Aljoša Sirotić minutom odmora ‘složiti’ iznenađenje gostujućoj obrani, no domaći nisu uspjeli realizirati napad. ‘Zagužvalo’ se na kraju na terenu pa su gostujući igrač Pavić i trener rovinjske momčadi Sirotić zaradili isključenja, dok će se dodatnom kaznom za Alessia Benussija baviti disciplinska komisija s obzirom da je dobio plavi karton.

U domaćim redovima najefikasniji su bili Beharović sa šest zgoditaka, te Tony Zarev koji je imap pogodak manje.

Statistika utakmice:

Tweet

Posljednje novosti