REMI U SAMOJ ZAVRŠNICI SUSRETA

Porečki trenerski duo ipak nije uspio stići do prve pobjede u Ligi prvaka

Piše: Siniša Žulić

02.10.2024 - 23:00
Danijel Jumić i Nenad Bjelica (foto: Igor Kralj / PIXSELL)
Danijel Jumić i Nenad Bjelica (foto: Igor Kralj / PIXSELL)

Nogometaši Dinama sa svojim novim porečkim stručnim vodstvom na klupi, glavnim trenerom Nenadom Bjelicom i njegovim pomoćnikom Danijelom Jumićem, nisu uspjeli stići do svoje prve pobjede u ovoj sezoni Lige prvaka. U večerašnjem susretu u Maksimiru Zagrepčani su nakon bolje igre tijekom većeg dijela susreta na kraju remizirali protiv Monaca rezultatom 2:2. Bjelici i Jumiću ovo je treća zajednička utakmica na klupi u najjačoj europskoj ligi, gdje sada imaju dva remija i poraz.

 

Ovaj je dvojac krajem prošle godine zajedno već zabilježio dva nastupa u grupnoj fazi Lige prvaka na klupi njemačkog bundesligaša Union Berlina i to u gostima kod portugalske Brage gdje su izvukli neriješen rezultat (1:1) te u minimalnom porazu na Olimpijskom stadionu u Berlinu protiv kasnijeg europskog prvaka Real Madrida. Bjelica i Jumić napustili su klupu njemačkog prvoligaša nakon serije loših rezultata u svibnju ove godine te nakon određene pauze prošloga tjedna sjeli na klupu hrvatskog prvaka te zabilježili visoku pobjedu protiv Lokomotive od čak 5:1.

Samom Bjelici ovo je bio 15. susret u najelitnijem europskom klupskom nadmetanju, koje je uz berlinski Union i zagrebački Dinamo, zabilježio i na klupi Austrije iz Beča. Nakon zajedničkog nastupa u Austriji tijekom igračkih dana, ovaj je dvojac poslovnu suradnju započeo u Osijeku kada je Bjelica tamo bio trener, a Danijel Jumić, nakon klupe Istre 1961 postao u Osijeku voditelj Omladinske škole. Zajednički posao nastavili su u turskom Trabzonsporu, pa potom i u Union Berlinu. 

Iako je Dinamov trener rođeni Osječanin, sa dugogodišnjim prebivalištem u Klagenfutru, nedavno je sagradio kuću u Poreču, čiji je prije bio i česti gost, a tu su živjeli i njegovi roditelji. 

Tweet

Posljednje novosti