NAKON 18 GODINA OSTAVIO REKET

Da sam želio ostati ne bih išao nigdje iz Pule, gdje mi je bilo fenomenalno

Piše: Istarski.hr

01.10.2024 - 14:30
Luka Martinek (Foto: STK Pula)
Luka Martinek (Foto: STK Pula)

Od ove sezone Superliga je siromašnija za Luku Martineka 25-godišnjeg donedavnog stolnotenisača Pule. Dečko iz Zagreba, točnije Sesveta, odlučio je nakon 18 godina igranja stolnog tenisa odložiti reket. 

- Nakon par sezona u Sesvetama prešao sam u Dugo Selo i ostao do 2022. Zadnjih godina sam bio u Puli. Bio je to jedan odličan put, da sad sve moram ispočetka ne bih ništa mijenjao - kazat će Luka, prisjetivši se najboljih dana iz karijere.

- Najveći uspjeh mi je što sam bio dio seniorske reprezentacije i izborio nastup na Europskom prvenstvu u Nantesu 2019. Bio sam seniorski prvak države u paru s Banom, najbolji igrač Superlige sezonu ili dvije, prvi senior na rang listi jedno 2-3 sezone, a točnog broja kadetskih i juniorskih titula se ne mogu sjetiti, ali ih je bilo. Uglavnom, svake godine je bilo nešto. Izdvojio bih i trenutak kad smo s Dugim Selom ušli u Superligu, to mi je stvarno ostavilo lijepu uspomenu, kao i da smo izborili doigravanje. Također, i juniorska titula prvaka Hrvatske u u paru s bratom Mislavom. Za kraj će mi ostati sjećanju i igranje u Puli, pogotovo kada smo 'skinuli' Libertas Marinkolor i izborili Final Four Kupa.

Imao je za ovu sezonu ponude klubova, ali odlučno je rekao ne.

- Ako ne mogu biti sto posto unutra i ako mi motivacija nije dobra, onda ne želim igrati. Kao što ne želim biti treći ili četvrti igrač. Ako igram, želim dati maksimum, a to trenutno nije moguće.

 

A ako dođe neka nemoralna ponuda za hrvatske prilike?

- Takvih neće biti, jedino da mi Borussia Düsseldorf želi platiti za skupljanje loptica ha, ha. Trenutno ne želim nigdje igrati, a da sam želio ostati ne bih išao nigdje iz Pule, gdje mi je bilo fenomenalno.

Za kraj se zahvalio ljudima koji su ga pratili na tom putu, utjecali ili bili dio karijere.

- Prvo bih se zahvalio roditeljima koji su žrtvovali sve svoje planove radi moje i bratove karijere. Posebno hvala tati jer me više od deset godina vozio na treninge. Hvala mom prvom treneru Trpimiru Matkoviću zbog kojeg sam zavolio stolni tenis, kao i Zvonku Pokasu, koji je od mene napravio to što jesam uz puno znoja, krvi i muke. Dio te priče bio je i Željko Murat kao i Matej Mamut, koji mi je pomogao taktički u jednom dijelu karijere. Hvala svima u Puli, Darku Šplajtu, Bogdanu Đekiću i Danijelu Rojniću, bilo mi je lijepo tamo i taman za oproštaj - istaknuo je Martinek te dodao:

- Ne planiram se trenutno vraćati u seniorski stolni tenis, a Sokaz mi nikad nije bio plan igrati. Zasad je takva moja odluka. Iako, moram priznati, bio sam prošlo kolo na meču u Puli i malo mi je nedostajalo što nisam u areni ha, ha.

Šteta Luka, nadamo se da ćeš u skoroj budućnosti promijeniti mišljenje...

 

Tweet

Posljednje novosti