pravilnik na javnom savjetovanju

Zoričić najavio enormno povećanje studentskih stipendija

Piše: Mirjana Vermezović Ivanović

01.10.2024 - 16:00

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić najavio je značajno povećanje studentskih stipendija, i to za čak 75 posto u 2025. 

"Prijedlogom stipendiranja u jednom mandatu povećavamo ukupni iznos za stipendije gotovo 100 posto. S naslijeđenih milijun kuna na 137.999 eura (1,2 milijuna kuna) do novih gotovo 240.000 eura", kaže Zoričić.

 

Novim pravilnikom o stipendijama, koji je na javnom savjetovanju do 28. listopada, predlaže se dodjela stipendija u tri različite kategorije: stipendije na temelju općeg uspjeha, potom stipendije za deficitarna zanimanja i one za studente s invaliditetom. Studenti mogu sudjelovati u natječaju za dodjelu stipendije u samo jednoj kategoriji.

"Važno je naglasiti da će za kategoriju stipendija za deficitarna zanimanja i studente s invaliditetom biti značajno veći iznosi koji će ovisiti o broju prijava", napominje Zoričić.

Deficitarna zanimanja koja nisu određena odlukom gradonačelnika i dalje će se dodatno bodovati.

Prema nacrtu spomenutog pravilnika, stipendiju na temelju općeg uspjeha mogu dobiti oni studenti koji su u prethodnom školovanju ostvarili prosjek ocjena od najmanje 4,50 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi, odnosno najmanje 4,00 u prethodnoj akademskoj godini. Kad je riječ o deficitarnim zanimanjima, student mora u prethodnom školovanju ostvariti prosjek ocjena od najmanje 4,00 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi, odnosno najmanje 3,50 u prethodnoj akademskoj godini.

Tweet

Posljednje novosti