dobro dođe

POREČ: Natječaj za dodjelu učeničkih stipendija u 2024./2025. godini

Piše: Istarski.hr

19.09.2024 - 13:22
Poreč (Snimio Milivoj Mijošek)
Poreč (Snimio Milivoj Mijošek)

S ciljem stvaranja boljih uvjeta školovanja i zapošljavanja porečkih srednjoškolaca za željena i tražena zanimanja u sredini u kojoj žive, Grad Poreč i ove godine raspisuje natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola. U školskoj godini 2024./2025. dodijelit će se ukupno pet novih učeničkih stipendija i to u tri kategorije:

Za područje deficitarnih zanimanja s iznosom od 160 eura mjesečno, stipendirat će učenik/ca koji se školuje za zanimanje medicinska sestra/tehničar. Za učenike koji udovoljavaju uvjete po socijalnom programu, dodijelit će se dvije socijalne stipendije u iznosu od 160 eura mjesečno. Dodijelit će se i dvije stipendije s iznosom od 80 eura mjesečno.

 

Nakon natječaja za učeničke stipendije, natječaj za studentske stipendije raspisat će se u listopadu.

Podsjetimo, Grad Poreč svake godine stipendira stotinjak učenika i studenata, za što se izdvaja oko 150.000 eura. Visina stipendija varira od 80 do 160 eura za učenike, odnosno, od 108 do 213 eura za studente mjesečno, a stipendije se dodjeljuju po socijalnom programu, deficitarnim zanimanjima te uspjehu i ostvarenim bodovima, javljaju iz Grada Poreča.

Tweet

Posljednje novosti