SLIJEŽU SE POLAKO DOJMOVI NAKOM PARAOLIMPIJSKIH IGARA

Davor Komar: Još uvijek razmišljam, ne znam šta bih rekao

Piše: Siniša Žulić

16.09.2024 - 15:32
Davor Komar (Foto: Facebook)
Davor Komar (Foto: Facebook)

Osam je dana prošlo od završetka Paraolimpijskih igara u Parizu, gdje je pulski paraboćar Davor Komar ostao na korak do medalje. U polufinalnom susretu poražen je u polufinalu od Britanca Stephena McGuirea s 3:5 te na kraju natjecanje završio na četvrtom mjestu.

- Još uvijek razmišljam, ne znam šta bih rekao. Bilo je blizu za jedan bod, puno je tu truda, bilo je i mnogo priprema. Žao mi je, četvrto mjesto je inače dobro, no zadovoljan sam. Prošli tjedan smo imali prvi trening nakon Pariza. Tako da idemo dalje. Slijedi Europsko prvenstvo sljedeće godine, zatim Svjetsko za dvije. I tako će proći četiri godine i Los Angeles. Svakako, dobro se osjećam i spreman sam jednostavno pripremiti se još jedanput. Dao sam sve od sebe, odlično sam se osjećao, igre su bile vrhunske, rekao je Komar u HRT-ovoj  emisiji Dobro jutro Hrvatska.

 

Komar tako nakon svojih drugih paraolimpijskih igara ne odmara već se marljivo priprema za slijedeće izazove koji mu slijede.

- Nikada nisam bio u boljoj formi i želio to iskoristiti te se što bolje pripremiti za izazove koji mi slijede. Na novoj ažuriranoj svjetskoj rang ljestvici zauzimam peto mjesto, a u paru s Anamarijom Arambašić smo na šestom mjestu i s time imamo realne da na narednim natjecanjima stignemo do novih medalja za našu Hrvatsku. U paru smo izgubili obje odigrane utakmice, ali one ne prikazuju realno stanje stvari na terenu. Jednom kad protivnik povede više nema kalkulacija i jednostavno morate riskirati. Igrali smo dobro i puno se pripremali za ovo, ali nažalost nije bilo dovoljno, dodaje Komar.

Osim samog sportskog dijela Paraolimpijske igre imaju i mnogo lijepih trenutaka van terena te su prilika za druženje s ostalim paraolimpijcima.

- Zajedno smo bili i u Tokiju, iako su neusporedive situacije zbog COVID mjera.  Sad u Parizu bilo je u dvorani nekoliko tisuća ljudi što je poseban osjećaj i drago mi je što sam mogao biti dio te velike manifestacije, kaže Davor Komar nakon Pariza.

Tweet

Posljednje novosti