DALJINSKO PLIVANJE

Porečani najbolji i na Hvaru, Sumajstorčić stigla do odličnog rezultata u Beogradu

Piše: Siniša Žulić

16.09.2024 - 07:20
Porečani na Faros maratonu
Porečani na Faros maratonu

Plivačice i plivači Kluba daljinskog plivanja i sportske rekreacije Poreč pobjednici su u ekipnoj konkurenciji ovogodišnjeg ACI Cro Cup racea, čija se završnica ovoga vikenda održala u Stari Gradu na Hvaru na Faros maratonu. I dok je ukupna pobjeda muške momčadi bila izvjesna i uoči ovog natjecanja natjecanja, porečke plivačke maratonke 

Uz ekipne državne naslove svojim novim pobjedama u pojedinačnoj konkurenciji naslove su potvrdili brat i sestra Ana i Mauro Bobanović. Mauro je slavio u muškoj konkurenciji na tri kilometra s vremenom od 35 minuta, ispred Patricka Eremije (Primorje Rijeka) te svog klupskog kolege Ivana Cetine, koji je za pobjednikom zaostao 34 sekunde.

 

U ženskoj konkurenciji slavila je Ana Bobanović s vremenom od 37 minuta i 23 sekunde, ispred Zrne Šijaković (Donat Zadar) i splićanke Domine Žure. Ni hladnije more, ni pad temperature nisu obeshrabrili 80-tak natjecatelja koji su savladali izazovnu stazu najljepše hvarske vale.

Matea Sumajstorčić (foto: David Damnjanović/European Aquatics)

Odličan rezultat ovoga vikenda postigla je i Matea Sumajstorčić. Reprezentativka Hrvatske je na četvrtoj etapi Europskog kupa u plivanju na otvorenim vodama na jezeru Ada Ciganlija u Beogradu zauzela sedmo mjesto s vremenom od 2:15:34.85 na dionici od deset kilometara. Europski kup u plivanju na otvorenom 2024. završava se u Ražancu nadolazeće subote.

Tweet

Posljednje novosti