PRVENSTVO HRVATSKE U STRELJAŠTVU

Marčanci najbolji revolveraši u zemlji

Piše: Siniša Žulić

16.09.2024 - 05:02
Strijelci 'Istre' Marčana na državnom prvenstvu (desno)
Strijelci 'Istre' Marčana na državnom prvenstvu (desno)

Strijelci ‘Istre’ iz Marčane ponijeli su ekipni državni naslov na Prvenstvu Hrvatske u streljaštvu, discipline 25m revolver 10+10, koje je proteklog vikenda održano na zagrebačkoj streljani ‘Vrapčanski potok’. Ivica Bolonović, Ivica Krajcar i Vjekoslav Poropat upucali su 562 punta te svom klubu donijeli ekipni naslov, dok je Bolonović bio i najbolji strijelac prvenstva te se s 192 pogotka okitio naslovom u pojedinačnoj konkurenciji. U disciplini koja je brojala 105 strijelaca do šestog je mjesta stigao Ivica Krajcar s 187 pogodaka, dok je Buzećan u marčanskim redovima Vjekoslav Poropat s 183 boda zauzeo deseto mjesto.

 

Marčanci, za koje su nastupili Ivica Bolonović, Ivica Krajcar i Dean Draščić, su se na postolje penjali i u ekipnoj konkurenciji discipline 25m pištolj 10+10, gdje su s 547 pogodaka zauzeli treće mjesto, iza karlovačkog ‘Policajca’ i Vodica. Najbolji rezultat među strijelcima Istre i u ovoj disciplini imao je Bolonović, pogodivši 189 pogodaka, što mu je donijelo četvrto mjesto u konkurenciji 113 natjecatelja.

Odličan rezultat zabilježila je i Marcelina Marinović stigavši do četvrtog mjesta u disciplini pištolja sa 177 pogodaka. Članovima ‘Istre’ nakon ovog prvenstva u svojim vitrinama imaju 12 državnih naslova te 34 pehara.

Tweet

Posljednje novosti