prvi dan pula marathona

Foto Održane dječje utrke. Ovo su rezultati

Piše: Istarski.hr

21.09.2024 - 00:04

Program Pula Marathona počeo je već večeras, 20. rujna kada su trkači krenuli podizati startne brojeve te su održane dječje utrke ispred Arene. Utrke za djecu počele su u predvečernjim satima, a razvrstane su po kategorijama: od 3-4 godine, zatim 5-6 godina,  1.-2. razred,  3.-4. razred i zadnja kategorija je za djecu koja pohađaju 5.-6 razred osnovne škole. Dječje utrke su obuhvaćale trčanje na trasi od 150 do 500 metara, ovisno o kategoriji i godinama djece. 

Utrka su predstavljale pravi doživljaj za cijelu obitelj. Djeca su dala sve od sebe da sudjeluju, a roditelji, prijatelji i rodbina su bodrili ove malene borce. Ono što ovaj događaj posebno krasi je pozitivna atmosfera, veselje i igra koji su tijekom dječje manifestacije na svakom koraku. Upravo je to ideja ove utrke – da se na najmlađe prenese sportski, zdravi duh te da su svi pobjednici jer sudjeluju. Prije i nakon dječjih utrka održavali su se razni animacijski programi, bilo je veselog zagrijavanja te prigodnih nagrada za sve sudionike. Bio je tu i cijeli zabavni šareni grad od napuhanaca koji je podignut u suradnji sa Svijetom zabave i timom animatora i djelatnika Arena grupe.

Iako natjecanje i pobjeda nisu osnovni cilj organiziranja dječjih utrka, već sudjelovanje i usađivanje zdravih navika u najmlađe, donosimo u nastavku imena tri najbolja po kategorijama.

 

U kategoriji predškolarci (3-4 godine) prva je Elisa Perković, druga Dora Paćelat, a treća Iskra Zdravec. U istoj kategoriji među dječacima prvi je Antonio Kutlača, drugi Adrian Rešidović, a treći Leonardo Rušiti. 

U kategoriji predškolarci (5-6 godina) prva je Zara Petercol, druga Klara Viher, a treća Amaris Stocco. Među dječacima u ovoj kategoriji prvije Alan Šabić, drugi Mateo Vulin a treći Maksim Štok.

U kategoriji školaraca 1. i 2. razred, prva tri mjesta osvojile su Elin Deak, Dea Pezić i Đevrija Shaini te Lovre Kereš, Marin Kranjc i Lukas Kutlača.

U kategoriji školarci (3. i 4. razred), poredak je sljedeći: Vita Opassich, Eva Ivanušec i Mia Percan. Među dječacima prvi je Vihel Radimir, drugi Natanael Lešić a treći Frane Kereš.

Među učenicima 5. i 6. razreda prva tri mjesta osvojili su Elena Lujić, Frea Žgomba i Sarah Martinović, odnosno Mateo Koraca, Teo Rušiti i Karlo Periša.

Turistička zajednica grada Pule, u suradnji s AK Maraton 2000 i ISTRun, glavni je nositelj projekta 6. Pula Marathon, uz pokroviteljstvo Grada Pule i  partnera utrke Arena Hospitality Group.

U subotu, 21. rujna, održat će se utrke na 5, 10 i 21 kilometar. Za vrijeme utrka vrijedit će posebna prometna regulacija koju će koordinirati predstavnici MUP-a, uz redarsku službu organizatora.

U subotu će od 16 sati zatvorene Amfiteatarska, Istarska ulica i Šetalište Nella Milottija (uspon uz Valerijn park), od
od 19.45 do22.45 Istarska, Flavijevska ulica, Trščanska, Ulica. 43. Istarske divizije, Partizanski put, Ulica Starih statuta, Ulica 119 brigade, Riva, Flaciusovaulica, Danteovtrg, Laginjina, Giardini, Carrarina, Amfiteatarska, Kolodvorska, Splitska, Ravenska, Kandlerova, Castropola, Istarska, Ulica Dubrovačke bratovštine i Anticova.

Laginjina i Giardini su otvorene za promet, ali neće voziti autobusi.

Osim navedenih prometnica kojima se trči, radi potrebe osiguranja svih sudionika u prometu zatvorit će se djelomično i kratkotrajno prilazne ceste na križanjima samo u trenucima dok trkači prolaze: Vitasovićeva, Mutvoranska, Kastavska, Benčićeva, Buzetska, Radnička, Vodovodna, Put za groblje, Sv. Ivana.

Tijekom utrke bit će omogućen prelazak navedenih prometnica na raskrižjima, prema dozvoli prometne policije i službenih osoba na stazi u trenucima kada u blizini nema trkača. Javni prijevoz Pulaprometa bit će prema privremenoj prometnoj regulaciji u dogovoru s prometnom policijom.

Start i cilj svih utrka je u Areni.

PROGRAM

Subota / 21. rujna

10:00 – 19.00   Podizanje startnih brojeva & EXPO zona, ispred Arene 

20:00     Polumaraton powered by HIDRA

20:15     PoKRENI 5 powered by DM

20:20     Pulska Xica 10 km powered by Atenza

21:30     Proglašenje pobjednika, Arena

22:00 – 23.45    After party u Areni

Tweet

Posljednje novosti