odigran je prvi rovinj open, turnir u golfu

Pobjednici Vinko Peršić, Jasminka Bencun, Bojan Zupevec i Vlado Kalačić

Piše: Aldo Pokrajac

15.09.2024 - 12:00
Vinko Peršić, Vlado Kalačić i Marko Paliaga (foto: Aldo Pokrajac)
Vinko Peršić, Vlado Kalačić i Marko Paliaga (foto: Aldo Pokrajac)

Uz Dan grada odigran je prvi Rovinj Open golf turnir. Budući da Rovinj, iako vodeća hrvatske destinacija, nema svoj golf teren, prvi je turnir organiziran u Savudriji, čiji je teren jedini regularan u Istri. Na poziv Golf kluba Rovinj odazvalo se pedesetak golfera, pretežno iz Hrvatske i Slovenije. I pored višednevne kiše organizatori su bili zadovoljni stanjem trena.

Pobjednici, uzvanici i sponzori turnira

Prvo mjesto na turniru osvojio je poznati ugostitelj Vinko Peršić sa 30 bruto poena. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Jasminka Bencun sa 18 bruto poena. Među veteranima pobijedio je Bojan Zupevec sa 29 bruto poena. U neto kategoriji prvi je bio Vlado Kalačić sa 38 neto poena Pobjednicima je pehare uručio gradonačelnik Grada Rovinja Marko Paliaga. S njime turnir je posjetio i Emil Nimčević, predsjednik Gradskog vijeća.

Pokale je inače donirao Vinko Peršić. Sudionike turnira i goste počastio je Jodi Pellizzer, chef restorana Gianinno, Puntulina, Rio i El Bugadur. Birana vina donirao je Miroslav Plišo, vlasnik hotela i vinarije Stancija Meneghetti.

 

"Glavna tema na ručku bila je nedostatak golf terena u Rovinju i općenito Istri. Istra ima takav geografski položaj i vremenske uvjete da bi mogla postati atraktivna cjelogodišnja golferska destinacija. Posebno nakon izgradnje novih sustava zbrinjavanja otpadnih voda, koje će, ako ih ne iskoristimo, završavati u moru", rekao nam je Gianinno Pellizzer, dopredsjednik Golf kluba Rovinj i izvršni organizator ovog turnira.

U Rovinju se dugo govori o potrebi izgradnje golf terena, posebno nakon otvaranja novih super luksuznih Maistrinih hotela te najsuvremenijeg pročistača otpadnih voda Cuvi. Adris Grupa je vlasnik zemljišta nekadašnjeg Međunarodnog omladinskog centra Škaraba. Tamošnji dotrajali smještajni objekti su uklonjeni, ali su predviđene investicije izostale nakon što je Grad Rovinj cijelo područje prenamijenio u zelenu zonu.

Giannino Pellizzer (treći slijeva) sa svojom ekipom

Sada bi ova sačuvana lokacija bila idealno za izgradnju atraktivnog golf terena. Znači, postoji teren, njegov vlasnik, najveći hrvatski investitor u luksuzni turizam. I pored toga Giannino Pellizzer kaže da mu je nepoznato da li se "u visokim krugovima" o tome razgovaralo. A ta bi investicija bila idealna za produženje turističke sezone u Rovinju. Ne samo za Maistru, već i brojne restorane. Golf igrači su, naime, najbolji gosti u turizmu, što pokazuju podaci koliko publike prati njihova natjecanja i kolike su nagrade za najbolje golfere.

Tweet

Posljednje novosti