dosad nezabilježena situacija

Sonja Sabol dala otkaz u školi jer je jedna majka vidjela njezine fotografije!

Piše: Eleonora Matković Čakić

15.09.2024 - 09:02
Sonja Sabol
Sonja Sabol

Sonja Sabol, po struci diplomirana teologinja te ujedno specijalist za korporativne komunikacije i odnose s javnošću, ovih se dana suočila sa neugodnim iskustvom na poslu nastavnice u školi na kojem je naposlijetku dala izvanredan otkaz.

Sonja ne želi navesti o kojoj školi se radi, kaže zbog zaštite privatnosti, ali za ovu priču to nije ni važno. “Problem je nastao kada je majka djeteta googlala moje ime na internetu te me odlučila prijaviti zbog mojih fotografija na internetu. Fotografije koje izbaci internet može svatko vidjeti jer su to najčešće fotografije vezane za izložbu ili na mom Instagram profilu. Prjavila me Ministarstvu, a oni su joj rekli da nemaju veze s tim i da se obrati ravnateljici, koja se potom obratila meni u vezi neugodnog dogadaja. Ravnateljica je bila korektna, ali nije joj bilo ugodno, kao ni meni", kaže Sonja.

Dodaje da nije problem što je navedena majka zvala Ministarstvo, već njezin bezobrazluk. Sabol tvrdi, naime, da je majka prijetila školi medijima!

"Prvo sam dobila poruku: 'Jeste li Vi napisali knjigu Ljubav fatalne žene?' Nakon toga bilo mi je jasno da bi se sitaucija mogla samo pogoršati, a ja bih bila kolateralna žrtva nečije frustracije i nezadovljstva. Nitko vam to neće reći u lice, ali vjerojatno su svi zaposlenici škole guglali moje ime. Bila sam tema broj 1 tog dana", kaže Sonja te dodaje da se nije svidjela roditelju jer je lijepa, pametna, elokventna, obavlja svoj posao, piše knjige, pozira te vodi svoj život!

Na pitanje kako se osjećala i da li ju je pogodio sam čin, Sonja kaže:

"Isprva mi je bilo neugodno, isključivo zbog škole, a nakon par sati sam shvatila što je ona zapravo napravila te dokle ljudski mozak može ići uznemiravanjem i ugrožavanjem nečije reputacije i privatnosti", kaže Sonja i dodaje da ona ni pod koju cijenu neće šutjeti.

"Ni jednog trena nisam okljevala, dala sam izvanredni otkaz. Takve situacije se mogu samo opetovano nastaviti, a meni ne treba ljaga na mom imenu radi nečijeg malograđanstva", rekla je Sonja. 

Pitali smo je misli li da će se neke stvari promjeniti i da ovakve situacije više neće biti moguće.

"Apsolutno ne. Začarani krug je prevelik i hobotnica se neće promijeniti ni za 100 godina."

Na pitanje što bi poručila javnosti, kaže:

"Javnost mora znati da škole šute i trpe, a vode ih frustrirani roditelji koji se ne libe ničega", rekla je Sonja Sabol.

Tweet

Posljednje novosti