POREČANI U NEDJELJU KREĆU U NOVO PRVENSTVO

Rađaković: Brzina i energija bi nam trebale biti bolje, dok iskustvo tek treba steći

Piše: Siniša Žulić

06.09.2024 - 10:02
Matija Rađaković (FOTO: Milivoj Mijošek)
Matija Rađaković (FOTO: Milivoj Mijošek)

Polako se kraju bliže i pripreme rukometaša Poreča za novi sezonu u Premijer ligi koju otvaraju u nedjelju u 18 sati domaćom utakmicom protiv Rudara iz Ruda. U nešto više od mjesec dana puleni trenera Ilije Lovrinovića odrađivali su zacrtani program, uz jedan pripremni turnir na kojem su Porečani pobijedili na Sardiniji. 

- Iako po teškim uvjetima s obzirom da nas toplina nije štedjela uspjeli smo odraditi zacrtan program, no najvažnije je da nas se nitko nije ozlijedio kako bismo kompletni mogli dočekati borbu za bodove. Odlazak na turnir na Sardiniju bio je po meni vrlo koristan, susreli smo se s dvije solidne talijanske ekipe, od kojih domaćini pucaju na sam vrh i turnir je svakako poslužio svojoj svrsi, gdje nam je taj turnir osim dobrih treninga poslužio i za homogeniziranje grupe, kaže o pripremnom razdoblju kapetan Porečana Matija Rađaković. 

Ovosezonsko premijerligaško natjecanje biti će malo zahtjevnije od dosadašnjih s obzirom da porečke rukometaše ždrijeb nije mazio i namijenio im je gotovo najjaču moguću konkurenciju u njihovoj grupi. Uz vječitog prvaka Zagreba tu su i Sesvete kojima je u protekloj sezoni zamalo ‘kliznulo’ drugo mjesto, pa će želja za plasmanom među prva tri kluba biti svakako mnogo izazovnija. 

- Imamo poprilično teških gostovanja na kojima gotovo nitko ne može sa sigurnošću reći unaprijed da će upisati dva boda. Kvalitetne su to ekipe pogotovo na svom parketu tako da je sigurno kako nam neće biti lako. Mi smo okrenuti samo Rudaru i to nam je jedina misao i želja je da sve što radimo na treninzima prikažemo na tom susretu i da prvenstvo otvorimo sa dva boda pred našom publikom. Oni su dosta mlada, poletna i brza ekipa, koja puno trči tako da ih maksimalno poštujemo. No, kao što sam rekao naš cilj se zna i ništa osim pobjede ne dolazi u obzir, kaže uoči početka prvenstva Rađaković.

Tijekom ljeta i u porečkim redovima došlo je do nekoliko promjena. Uz Lucijana Krajcara i Matiju Cara koji su promijenili sredine, s aktivnim igranjem rukometa oprostili se se Vedran Mataija i Teo Čorić, pa je porečki kapetan ostao jedan od rijetkih ‘senatora’ u svlačionici porečkih golobradih mladića. S druge strane porečke redove popunili su Lovro Jaman, Tin Božić i Filip Bonić.

- Svake godine dogodi se neka promjena u kadru, ali mogu reći da su se pridošli igrači dobro uklopili i snašli se u našim redovima te će sigurno biti od pomoći u izazovima koji nas očekuju. Mislim da mi je vratar Bruno Ćopić sada najbliži po godinama, ali uvijek tako nekome dođe. Što se mene tiče truditi ću se pomagati koliko god mogu. U svakoj ekipi mora biti i neka ‘veteranska ruka’ za koji savjet i pomoć mlađim suigračima. Jer koliko god je pozitivno imati mladu ekipu, toliko može biti i upitno. Brzina i energija bi nam trebale biti bolje, dok iskustvo tek treba steći. Imamo mnogo dvadesetogodišnjaka čije vrijeme dolazi i vjerujem da ćemo uz pomoć nas nekolicine starijih uspjeti to sve dobro uklopiti, kaže Rađaković.

Uz nacionalno prvenstvo, Porečani su na ‘mala vrata’ ušli i u europska nadmetanja koja ih očekuju u listopadu. 

- Naše ambicije se znaju već odavno s obzirom da nam je cilj plasman u Ligu za prvaka i tu završnicu odigrati s najboljim momčadima lige, što smatram da će ove godine biti znatno teže postići nego dosad. Igramo i Europu što će zahtijevati dodatan napor, stoga je jako važno da smo svi zdravi i mlada ekipa takav ritam mora izdržati. No sada se fokusiramo na otvaranje prvenstva, a o Europi ćemo razmišljati kada za to dođe vrijeme, kaže Rađaković.

Tweet

Posljednje novosti