USPJEH ŽMINJSKOG AUTOMOBILISTA U SLOVENIJI

Od početka sezone sanjam da završim buzetsku utrku

Piše: Siniša Žulić

04.09.2024 - 14:45
Sandi Peteh (foto: Race Report)
Sandi Peteh (foto: Race Report)

Automobilisti na brdskim stazama ovoga su vikenda u slovenskoj Ilirskoj Bistrici odradili još jednu utrku nacionalnog prvenstva. Natjecanje koje se boduje i za Europsko prvenstvo, pretposljednja je stanica najboljih automobilista ‘Starog kontinenta’ pred završetak sezone za dva tjedna u Buzetu. Lupoglavski automobilist Nino Andrejević u fiat puntu zbog kvara na automobilu nije završio utrku te je tako propustio treću poziciju ukupnog državnog poretka Borisu Katiću (Karting klub Rijeka). Iskusni Puljanin Saša Radola sa hondom civic type R slavio je u konkurenciji grupe 5 te povećao prednost uoči posljednje dvije utrke. Pravo iznenađenje sezone je žminjski automobilist Sandi Peteh (Istra Racing team), koji se pobjedom u grupi 6 sa svojom hondom civic primaknuo trećem mjestu svoje grupe. Žminjac je nakon ‘uhodavanja’ u svijet brdskih utrka na početku sezone, ulovio ritam te stigao do treće uzastopne pobjede u svojoj konkurenciji.

- Na treningu u subotu sam malo okrznuo ogradu, pa je trebalo ponovno ‘poštelati’ trap za samu službenu utrku. U nedjelju sam stisnuo gas do kraja i rekao si ‘Što bude - bude’ i ispalo je jako dobro. Rezultati su stvarno neočekivani, s obzirom da mi je cilj u ovoj sezoni bio upoznati sve staze i završiti utrke te na taj način skupiti potrebno iskustvo kako bi iduće godine pokušao napasti i naslov u grupi. Honda i ja smo se poklopili u zadnjih par utrka pa su došli i rezultati. Prošlih nekoliko sezona vozim u prvenstvu Hrvatske, dok sam ranije nastupao samo na promo vožnjama. Iako mi je želja voziti brdske utrke, prošle sam sezone nastupao i u formuli driver kako bi isprobao staze i vidio da li mi to leži.  Ovo je stoga moja prva prava sezona na brdskim utrkama, prošle godine sam nastupio na samo tri natjecanja, kaže o svojim dosadašnjim rezultatima i automobilističkom iskustvu Peteh. 

 

Sljedeća postaja nacionalnog prvenstva je utrka u Buzetu 14. i 15. rujna, pravi automobilistički spektakl koji privlači brojnu publiku, pa je i vozačima jedna od najdražih utrka. 

- Pri samoj pomisli na ovu utrku znoje se dlanovi jer sam na toj stazi nastupio dvaput, na formuli driver i brdskoj utrci te upisao dva odustajanja, zbog kvara na automobilu. Nadam se trećoj sreći i uspješnom završetku mojeg ovogodišnjeg nastupa, jer Buzet je ipak posebna utrka. Već od početka sezone sanjam da završim tu utrku i to mi je i ove godine glavni cilj. Upravo na toj stazi sam zavolio automobilizam još od malih nogu, kada me tata obavezno vozio da vidimo tu utrku. Nismo propuštali ni kada je padala kiša na najjače, kaže Peteh. 

 

Tweet

Posljednje novosti