STALNI GOST ROVINJA

Royal Clipper, jedan od jedrenjaka Star Clipper flote usidren u Valdibori

Piše: Aldo Pokrajac

02.09.2024 - 14:19

Na svojoj uobičajenoj mediteranskoj ruti iz Venecije jedan od brodova iz najpoznatije svjetske flote jedrenjaka Royal Clipper jučer je bio usidren u uvali Valdibora. Rovinj je, uobičajeno, jedna od etapa ovih popularnih jedrenjaka iz legendarne Star Clipper flote koja drži desetak navigacijskih tura po Mediteranu i Karibima.

 

Ovaj je jedrenjak je registriran na Malti. Dugačak je 134 a širok 16,5 metara te može primiti 227 gostiju koje poslužuje 106 članova posade. Poput ostalih iz flote i ovaj se jedrenjak može pohvaliti vrhunskim navigacijskim sustavima te drugim pogodnostima za autentična krstarenja.

Sa svojim velikim jedrima ovo naime nije brod za krstarenje u uobičajenom smislu. Nema krutog rasporeda pa su putnici slobodni u organizaciji svog vremena provedenog na krstarenju. Uobičajeno, gostima je omogućeno upoznavanje lokalne tradicije, autentične glazbe i umjetnost. Uz to, kroz druženja mogu poslušati sjajne priče kapetana ili se pridružiti vježbanju mornarskih vještina i navigacije vezanih uz nasljeđa plovidbe jedrenjaka.

Tweet

Posljednje novosti