Utakmica prošla bez većih izgreda

Jedan Hajdukovac ulovljen s 'travom', dva navijača potukla se na tribinama

Piše: Istarski.hr

26.08.2024 - 10:42
Foto: Milivoj Mijošek
Foto: Milivoj Mijošek

Utakmica između Istre 1961 i Hajduka, odigrana jučer u Puli, prošla je bez većih sigurnosnih izgreda, priopćila je PU Istarska.

Utakmicu je s tribina pratilo oko 7.500 posjetitelja, od čega oko 1.500 gostujućih navijača. Kako bi utakmica protekla u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta, policija je poduzela niz mjera i radnji. Policijski službenici bili su raspoređeni na više lokacija na području grada s ciljem preventivnog djelovanja pa tako prije, za vrijeme i nakon utakmice nisu zabilježeni sukobi navijača, rekli su u policiji.

 

Većina navijača je prihvatila savjete policije, no evidentirano je nekoliko oblika protupravnog ponašanja. Zbog pokušaja ulaska na stadion pod utjecajem alkohola, policija je procesuirala sedam gostujućih navijača u dobi od 21 do 40 godina, zatim 47-godišnjeg gostujućeg navijača koji je na tribine pokušao unijeti 1.9 grama marihuane, dok su dva gostujuća navijača u dobio od 21 i 18 godina zatečeni prilikom ulaska na stadion s pirotehničkim sredstvima. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, policija će protiv navijača podnijeti optužne prijedloge nadležnom sudu, a 47-godišnjak će biti prijavljen i radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

U 60. minuti utakmice je na zapadnoj tribini došlo do fizičkog sukoba između 55-godišnjeg simpatizera domaće momčadi i maloljetnog simpatizera gostujuće momčadi te će oboje biti procesuirani sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok će 55-godišnjak, koji je bio pod utjecajem alkohola, biti prijavljen i sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Tijekom same nogometne utakmice došlo je do protupravnog ponašanja zasad neutvrđenog broja navijača domaće i gostujuće momčadi koji su koristili pirotehnička sredstva te policijski službenici nastavljaju poduzimati aktivnosti u cilju utvrđivanja identiteta tih osoba.ž

Policijska uprava istarska zahvaljuje svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret sa sigurnosnog aspekta protekne mirno i bez većih izgreda. "Također zahvaljujemo građanima na razumijevanju i strpljenju tijekom kraćih zastoja u prometu prilikom pratnje navijača, kao i drugih mjera osiguranja nogometne utakmice", poručili su iz PU Istarske.

Tweet

Posljednje novosti