OPASaN KRIMINALAC

U Istri uhićen talijanski mafijaški boss koji se ovdje skrivao mjesecima

Piše: Bojan Žižović

23.08.2024 - 09:02
Bjegunac je uhićen u Kopru - ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)
Bjegunac je uhićen u Kopru - ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)

U Kopru je u srijedu navečer uhićen vođa kriminalne organizacije iz Kalabrije. Talijanski mediji pišu da je riječ o Salvatoreu Robertu Pericciolu koji je osuđen na 21 godinu zatvora zbog mnogih kaznenih djela, između ostalog za organizirano trgovanje kokainom, ali i za iznudu te otmicu. Pericciolo je pobjegao u veljači te se uspijevao skrivati u slovenskom dijelu Istre sve do srijede.

 

Talijanski novinari ističu da je riječ o 44-godišnjem mafijaškom bossu za kojim je izdan europski uhidbeni nalog. Nadležni organi u Italiji otkrili su da se nalazi u Sloveniji nakon što su „uhvatili“ njegove telefonske pozive i pratili ih još od ožujka. U operaciji njegovog uhićenja sudjelovala je, naravno, koparska policija, ali i posebni odjel talijanske policije, kao i ministarstvo unutarnjih poslova u Rimu. Uskoro slijedi njegovo izručenje Italiji, gdje će morati odslužiti još 15 godina zatvorske kazne.

Inače, Pericciolo je svoje kriminalne aktivnosti skrivao iza legalnog posla prodaje polovnih automobila, a ustvari je bio na čelu organizacije koja se bavila trgovinom oružjem i ostalim već spomenutim kaznenim djelima. Njegova je organizacija otkrivena u akciji pod nazivom 'Novi horizonti'.

Tweet

Posljednje novosti