ima i toga

Voditelj poznatog pulskog beach bara kupio mobitel - ukradenim identitetom!

Piše: Marcello Rosanda

21.08.2024 - 06:02
Ilustracija (Foto: Istarski.hr)
Ilustracija (Foto: Istarski.hr)

Voditelju poznatog beach bara sa šireg područja Puljštine nedavno je presuđeno jer je kupio mobitel i potpisivao s njim povezane ugovore - ukradenim identitetom!

Naime, dana 8. ožujka 2020. s nakanom da se neosnovano imovinski okoristi kao i s unaprijed stvorenom namjerom da neće podmirivati dugovanja po pretplatničkom odnosu s jednim teleoperaterom, telefonskim putem je podnio zahtjev za zasnivanje pretplatničkog odnosa. Tada se neistinito predstavio kao izvjesni I.B. i naručio mobitel Huawei P Smart Z Dual SIM Blue po cijeni od 35 kuna mjesečno uz tarifu 'Raspali' po cijeni od 84 kune mjesečno i podatkovni paket "Bezbroj GB" po cijeni od 84 kune mjesečno i uslugu prijenosa broja od operatera A1 na operatera Tele2 te ugovornu obvezu u trajanju od 24 mjeseca.

 

Potom je bez znanja i odobrenja I.B., istoga potpisao na potvrdi o zasnovanom pretplatničkom odnosu i sklopljenom ugovoru, zahtjevu za prijenos broja (pokretna mreža), potvrdi o ugovaranju obveznog trajanja pretplatničkog odnosa i drugim dokumentima, te je prilikom preuzimanja mobitela i SIM kartice predao dostavljaču presliku osobne iskaznice izdane na ime I.B. te u njegovo ime, a bez njegovog znanja i ovlaštenja, 10. i 16. ožujka 2020. u dva navrata potpisao dostavnu listu u ime I.B. Nakon toga se koristio navedenim mobitelom i SIM karticom bez da je redovno i u cijelosti podmirivao izdane račune, čime je sebi a na štetu I.B. pribavio nepripadnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 3.744,67 kuna, što u sada važećoj valuti iznosi 497 eura.

Time je okrivljeni počinio kazneno djelo protiv imovine - prijevarom, te dva kaznena djela krivotvorenja i to jedno kazneno djelo krivotvorenja isprave i jedno kazneno djelo zlouporabe osobne isprave. Na koncu je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci, ali uvjetno. Dakle, izrečena se izrečena kazna zatvora neće izvršiti ukoliko okrivljenik u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo, te ukoliko u roku od šest mjeseci od pravomoćnosti presude I.B. nadoknadi štetu u iznosu od 497 eura.

Tweet

Posljednje novosti