ULAGANJE VRIJEDNO 56 TISUĆA EURA

U Vižinadi klinci čekali, ali sada imaju igralište k'o bombon

Piše: Igor Radić

14.08.2024 - 13:20

Uređeno je dječje igralište u Vižinadi, iza stare škole. Postavljen su sprave, proutustresna podloga, ograde te je površina komunalno opremljena. Ova investicija Općine Vižinada je ukupno vrijedna 56,4 tisuća eura, u što je uračunata i projektna dokumentacija te troškovi nadzora.

 

Iz programa ruralnog razvoja, putem LAG-a Sjeverna Istra, ostvarena je bespovratna potpora od 29,9 tisuća eura, dok je ostatak pokriven iz općinskog proračuna. Iz Općine navode da su već zatražili dodatno sufinanciranje od Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

Radovi su trebali biti gotovi još u prosincu, no rok je produljivan, vele, iz objektivnih razloga. Zbog, kako kažu iz općinske uprave, otežane suradnje i komunikacije s prvotno odabranim izvođačem, tvrtkom Adria Sport Servis, ugovor nije u cijelosti realiziran te je manji dio radova su ustupljeni tvrtki Građevinarstvo Ritoša.

Igralište je uređeno iza stare škole

Za jesen najavljuju hortikulturno uređenje, čime će novo igralište biti zaokruženo.

„Konačnim uređenjem igrališta povećat će se kvaliteta života i omogućit aktivno provođenje slobodnog vremena djece, a samim time omogućiti i ostvarenje Konvencije o pravima djeteta, odnosno pravo na životni standard, igru i slobodno vrijeme“, naglasio je općinski načelnik Marko Ferenac, zahvalivši „limačima“ i roditeljima na strpljenju, budući da su se radovi odužili.

Tweet

Posljednje novosti