PLIVAČKI MARATON U LIMSKOM KANALU

Četiri postolja za porečke plivače

Piše: Siniša Žulić

11.08.2024 - 14:37
Matea Sumajstorčić (Foto: KDP Donat)
Matea Sumajstorčić (Foto: KDP Donat)

Klub za daljinsko plivanje i sportsku rekreaciju ‘Poreč’ ovoga je vikenda bio domaćim trećeg natjecanja ACI Cro Cup Racea, koja je održana u Limskom kanalu. Pobjedu u muškoj konkurencij odnio je Nik Peterlin, plivač zadarskog Donata, koji je pet kilometara staze preplivao u vremenu 52 minute i 52 sekunde.

Preostala dva mjesta na pobjedničkom postolju zauzeli su natjecatelji domaćeg porečkog kluba, Marin Mogić bio je drugi s gotovo tri munte zaostatka za pobjednikom. Do treće pozicije stigao je Mauro Bobanović koji je plivao 30 sekundi sporije od drugoplasiranog klupskog kolege Mogića.

 

U ženskoj konkurenciji ponovno je dominirala domaća plivačica Matea Sumajstorčić s vremenom natjecanja od jednog sata i dvije sekunde, ispred svoje klupske kolegice Ane Bobanović, koja je zaostala svega pet sekundi, dok je do trećeg mjesta stigla Maša Arnež iz Plivačkog kluba Donat.

Jubilarni 20. Plivački maraton u Limskom kanalu okupio je 48 plivača, od kojih je 44 uspjelo završiti ovo zahtjevno plivačko natjecanje.

Tweet

Posljednje novosti