U utorak zabilježene gužve po cijeloj Istri

Zbog sporne Vladine odluke nastao prometni kaos, a u Medulinu i tučnjava

Piše: Nenad Čakić

07.08.2024 - 19:02
Ilustracija (foto: Saša Miljević/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Saša Miljević/PIXSELL)

U utorak su u svim većim turističkim mjestima na istarskoj obali zabilježene velike prometne gužve. Razlog nije bilo loše vrijeme, što je najčešći uzrok prometnog kaosa tijekom ljetnih mjeseci, naročito u Puli, već pogrešna procjena zakonodavaca koji su, kada su kreirali zakon o neradnim nedjeljama, previdjeli situacije da državni praznik, u ovom slučaju Dan domovinske zahvalnosti, padne samo dan nakon ionako neradne nedjelje.

Većini stranih turista neradna nedjelja u trgovinama ne smeta jer istu imaju i u svojim državama. No, nitko ih očito nije upozorio da će u ponedjeljak, 5. kolovoza također biti neradni dan.

 

Stoga nitko ne treba biti iznenađen zbog prometnog kaosa koji je nastao u utorak, 6. kolovoza, jer su svi, i domaći i strani, pohrlili u trgovine, koje su se nakon dva dana napokon otvorile.

Velike gužve, očekivano, prouzročile su i velike nervoze, pa ne treba čuditi da je na mnogim mjestima došlo do svađa među vozačima, a u Medulinu čak i do fizičkog obračuna.

Naime, policija je u utorak iz 12 sati zaprimila dojavu o sukobu između više osoba u Ulici Osipovića u Medulinu. Prema zasad dostupnim informacijama, sukobu je prethodila nesuglasica u prometu, a ozlijeđeno je pet osoba.

„Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje kako bi utvrdili sve okolnosti i sudionike događaja“, priopćeno je o tom događaju iz PU Istarske.

Tweet

Posljednje novosti