U sklopu projekta 'Zeleni koraci Pazina'

Grad Pazin raspisuje foto natječaj 'To smo mi!'

Piše: Istarski.hr

07.08.2024 - 15:04

U sklopu informativno-izobraznih aktivnosti projekta „Zeleni koraci Pazina“, Grad Pazin raspisuje foto natječaj „To smo mi!“ kojim poziva zaljubljenike u fotografiju da dokumentiraju loše i neodržive obrasce, navike i ponašanja u svakodnevnom susretu s prirodom na području Pazina.

Cilj natječaja je podizanje svijesti o potrebi očuvanja okoliša i prirode za buduće generacije te je u smjeru toga tema natječaja zagađenje okoliša u kojem živimo s motivima; vode, tla, zraka, otpada, odlagališta..
Pravo sudjelovanja imaju svi fotografi kreativci, amateri i profesionalci, bez obzira na dob. Svaki autor/ica može poslati maksimalno 3 fotografije snimljene na području grada Pazina i mjesnih odbora, a koje moraju biti isključivo u digitalnom obliku, u JPG formatu, minimalne rezolucije 300 dpi te maksimalnih dimenzija do 3000 piksela.

 

Fotografije ne smiju sadržavati nikakve poruke, a uz fotografiju je potrebno poslati sljedeće podatke: ime i prezime autora, datum rođenja, adresu, kontakt telefon, e-mail, naziv fotografije, lokaciju na kojoj je snimljena.
Fotografije se šalju na e-mail adresu: zelenigradpazin@gmail.com, a krajnji rok za slanje fotografija je petak, 6. rujan 2024. do ponoći.
Organizator će odabrati 3 najbolje fotografije koje će biti nagrađene, te ukupno 20 fotografija za postav putujuće izložbe po mjesnim odborima Grada Pazina za širu javnost. Pobjedničke fotografije i one za postav putujuće izložbe odabrat će Stručni žiri kojeg imenuje Organizator

1. nagrada: Pazin Free Pass (besplatan posjet Muzeju grada Pazina i Etnografskom muzeju Istre, besplatna kino projekcija za dvoje u Centru za kulturu i obrazovanje Pazin i godišnja članarina u Gradskoj knjižnici Pazin).
2. nagrada: Godišnja pretplata na časopis MERIDIJANI (1 godina – 5 brojeva + blok za pisanje formata A5 na dar).
3. nagrada: Ekoteka rokovnik A5.
Dodjela nagrada za najbolje tri fotografije održat će se prilikom otvorenja izložbe.
Projekt „Zeleni koraci Pazina“ sufinanciran je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

 

Tweet

Posljednje novosti