ATP PLAVA LAGUNA CROATIA OPEN

Istrijani pokleknuli protiv iskusnije francusko-brazilske kombinacije

Piše: Siniša Žulić

23.07.2024 - 22:12
Deni Žmak i Karlo Kajin
Deni Žmak i Karlo Kajin

Jedini istarski predstavnici u ovogodišnjem ždrijebu glavnog ATP turnira u Umagu Plava Laguna Croatia Open, Deni Žmak i Karlo Kajin poraženi su u prvom kolu parova od francusko-brazilske kombinacije Jonathan Eysseric i Orlando Luz u dva seta nakon rezultata 6:4, 6:4. Puno iskusnija međunarodna kombinacija bila je tijekom cijelog susreta bolji protivnik nad istarskim parom, koji dosad nema ATP iskustva. Žmak i Kajin tek su u drugom setu uspjeli stvoriti malu neizvjesnost, koju su bolji suparnici na kraju ipak okrenuli u svoju korist.

 

Istarska kombinacija stigla je do prvog gema u susretu na servis Žmaka, da bi potom Francuz i Brazilac ‘break-gemom’ okrenuli situaciju na svoju stranu i tu prednost držali do kraja seta. Istrijanima su dozvolili tek pet poena u cijelom setu i to u dva gema gdje je na servisu bio Luz. Neizvjesno je bilo tek u posljednjem gemu prvog seta gdje su Žmak i Kajin uspjeli doći do 40:40 uz vodstvo Eysserica i Luza na servis Brazilca od 5:4, no Eysseric ipak uspijeva izvući posljednji poen i potvrditi dominaciju u prvom dijelu igre.

U drugom setu istarska je kombinacija bila puno bolja i gemovi su bili neizvjesniji. Priliku za preokret imali su u drugom gemu na  servis Eysserica kada su imali 40:40, no u ključnom poenu (parovi se igraju bez prednosti) nisu uspjeli doći do ‘breaka’. No, kod rezultata 4:4 na aservis Kajina, nakon njegove dvostruke servis greške iskusniji protivnici dolaze do vodstva te u posljednjem gemu potvrđuju pobjedu. Imali su i tada Istrijani priliku za povratak u meč, nakon što su uspjeli izvući dvije meč lopte protivnika, no u ključnom trenutku ponovno Eysseric i Luz osvajaju poen za konačnu pobjedu u ovom susretu.

Tweet

Posljednje novosti