Festival u kamenolomu Cave Romane

'Rock&Stars' slavi peti i ide dalje. Očekuju nas još dva spektakla

Piše: Igor Radić

23.07.2024 - 20:02
Svaki koncert duboko emocionalno iskustvo - Iva Šalamon Reškovac
Svaki koncert duboko emocionalno iskustvo - Iva Šalamon Reškovac

Svatko ima svoj nezaboravni koncert iz kamenoloma Cave Romane u Vinkuranu. Nekome je to ovaj posljednji Gibonnijev, na kojem je meštar iznova razgalio fanove, drugima onaj Josipe Lisac, a trećima, kao potpisniku recimo, Rundekov otprije nekoliko godina.

Olako se danas, skoro pa čim je bina malo veća, lijepe epiteti poput onog „veličanstvena pozornica“, ali u slučaju antičkog kamenoloma koji je gradio Pulu i Arenu, to možete učiniti s punim temeljem. Uz kulisu kakvu pruža Cave Romane, pa i kad Rundek oplete „Apokalipso“, čini vam se da još ima nade za nas.

 

Cave Romane Rocks&Stars Festival slavi peti rođendan, a prije negoli spusti zastor na ovoljetno izdanje nudi nam još dvije glazbene poslastice. Povod je to razgovoru s organizatoricom Ivom Šalamon Reškovac.

Drukčiji od drugih

„Sitno brojimo do nastupa Dire Straits Legacy: legende britanske rock scene stižu nam 2. kolovoza. Originalna postava muzičara benda izvodit će bezvremenske hitove, a projiciranje njihovih spotova vizualno će doprinijeti spektaklu. Festival će, 8. kolovoza, zaključiti  Esteriore Brothers, talijanski band s milijunima pratitelja na društvenim mrežama. Zarazna je njihova energija i strast u izvedbi talijanskih evergreena i hitova. Za svaki njihov nastup traži se karta više. Očekujemo snažan završetak još jedne fantastične godine festivala“, otkriva Šalamon Reškovac.

Ovo ljeto u Istri vrvi glazbenim događanjima. Po čemu je je ovaj festival drukčiji od drugih?

„Ponajprije, održava se na spektakularnoj, povijesnoj lokaciji koja ne samo da doprinosi impresivnom akustičnom ugođaju, već i stvara magičan ambijent. Tu je i široki spektar glazbenih žanrova, od energičnog rocka do suptilne klasične glazbe. Dovodimo ne samo renomirane domaće izvođače, nego i međunarodne zvijezde, što festival čini posebnim mjestom susreta za ljubitelje vrhunske glazbe iz svih krajeva svijeta“,  odgovara naša sugovornica.

Gibonni priredio spektakl u jedinstvenom ambijentu antičkog kamenoloma

Ne treba smetnuti s uma ni humanitarnu notu. „Već pet godina zaredom, u suradnji s partnerima Binom Istrom i Arenom Hospitality Group, uz podršku Općine Medulin i njene Turističke zajednice, doniramo medicinske instrumente potrebne Općoj bolnici Pula, najčešće odjelu pedijatrije. Ova gesta pokazuje našu predanost zajednici i želju da kroz glazbu činimo dobro djelo“, ističe Šalamon Reškovac.

Festival slavi jubilej, što je prilika za podvući crtu, sabrati dojmove.

„Možemo s ponosom reći da je festival donio značajne pozitivne promjene lokalnoj publici i zajednici. Organizirali smo 45 koncerata i privukli više od 150 tisuća posjetitelja. Festival je postao ključni kulturni događaj koji svake godine privlači posjetitelje iz cijele regije i šire, povećavajući vidljivost i ugled Istre kao destinacije bogate kulturnim sadržajem. Ova jubilarna godina još je jedan korak naprijed u našoj misiji da kroz glazbu i umjetnost stvaramo bolje i povezanije društvo“, kaže organizatorica.

Dogodine dižu ljestvicu

Veli da je svaki koncert za njih ne samo glazbeni događaj, već i duboko emocionalno iskustvo. „Osobno, svaki trenutak proveden na festivalu me ispunjava ponosom i radošću. Rocks & Stars nije samo festival, to je priča koja se svake godine ponovno piše, a svako poglavlje donosi novu čaroliju“, napominje Šalamon Reškovac.

Upitana vabe li kakvog kapitalca za iduću godinu, prilično je „zakopčana“. „Imamo velike planove i vjerujemo da će Rocks & Stars festival još jednom oduševiti svoju publiku i nadmašiti sva očekivanja. Možemo vam reći, ne želeći otkrivati detalje, da pripremamo nekoliko izvanrednih glazbenih poslastica. Planiramo dovesti međunarodno priznate izvođače iz različitih žanrova, čime ćemo nastaviti tradiciju raznolikog i kvalitetnog programa. Publika može očekivati nastupe svjetski poznatih umjetnika koji će dodatno podići ljestvicu festivala“, veli prva dama kamenoloma.

Planiraju,  kaže, uvesti glazbene radionice i interaktivne masterclassove s izvođačima, što će omogućiti publici da se još više uključi i poveže s umjetnicima. Također, rade na daljnjem unapređenju infrastrukture za pružanje maksimalne udobnosti posjetiteljima, uz očuvanje autentičnosti i šarma jedinstvene lokacije.

Tweet

Posljednje novosti