Možemo uoči sjednice županijske skupštine:

Društvu distrofičara Istre treba novo vozilo. Uložili smo amandman

11.06.2024 - 10:30
Vozilo Društva distrofičara Istre
Vozilo Društva distrofičara Istre

Iz Možemo danas ističu da će se sutra na Skupštini Istarske županije odlučivati o njihovom amandmanu o dodjeli sredstava Društvu distrofičara Istre.

"Društvo distrofičara Istre djeluje od 1974 godine, a trenutno broji 139 članova s područja cijele Istarske županije. Jedan od glavnih ciljeva im je omogućiti bolju mobilnost članova kako bi im socijalne usluge i društveni život bili dostupniji. Osobe oboljele od mišićne distrofije - neuromuskularnih bolesti su vrlo teško pokretne, a često i nepokretne, vezane za ortopedska pomagala, invalidska kolica i neophodnu pomoć druge osobe", ističu iz Možemo.

 

"Za kvalitetu života dostojnu čovjeka članova DDI-ja ogromnu ulogu ima mobilnost koju je Društvo pružalo svojim članovima uz pomoć posebno prilagođenog kombi vozila kojim su time znatno umanjivali utjecaj bolesti na njihovu kvalitetu života. Vozilo je korišteno za razne potrebe - od prijevoza članova za obavljanje svakodnevnih poslova, posjete liječnicima, posjete članovima u njihove domove, odlazaka na izlete po cijeloj Hrvatskoj, razna internacionalna natjecanja, rehabilitaciju članova, putovanja u toplice, svakodnevni prijevoz na sportske vježbe, ljetna kupanja u bolnici u Rovinju, zimska kupanja u pulskim bazenima te mnoge druge aktivnosti koje Društvo provodi u sklopu svojih projekata i programa.

Trenutno vozilo iz 2009. godine koje je nabavljeno kroz humanitarne akcije je dotrajalo te su učestali kvarovi na njemu u više navrata ugrozili sigurnost i živote osoba s invaliditetom kojima je služilo. Samo u prethodnoj godini na popravke je utrošeno oko 7.000 eura. Cijene takvih vozila sežu do 70.000 eura, što je za udrugu nemoguć trošak. Ovim amandmanom bi se znatno pomoglo Društvu distrofičara Istre u pribavljanju novog vozila i tako najranjivijim članovima naše županije osigurao sigurniji prijevoz i kvaliteta života", ističu iz Možemo. (IHR)

Tweet

Posljednje novosti