uporište u tradiciji

Novi dresovi Istre 1961 inspirirani su burom i kažunom (galerija)

0
Foto: Milivoj Mijošek
Foto: Milivoj Mijošek

Dres inspiriran burom na domaćim utakmicama i onaj inspiriram kažunom na gostujućim sportska je oprema kojom će nogometaši pulskog prvoligaša Istre1961 u narednoj sezonu loviti prvenstvene bodove.

 

Sa svečanog predstavljanja novih dresova koja je večeras održana na Stanciji Meneghetti poručeno je da se u klubu svake sezone trude posebno dizajnirati dresove s naglaskom na isticanje lokalnog identiteta, te da su se time vodili i ove sezone.

"Nek nas i u novoj sezoni igra, poput bure, nosi do svake pobjede, uz glasne navijače na tribinama stadiona 'Aldo Drosina'. Prepoznatljive zeleno-žute boje našeg kluba kombinirane su u gradijent, a podsjećajući na udare ovog snažnog vjetra. Bura kao spoj snage i nepredvidivosti za ovu je sezonu odabrana kao glavni motiv domaće garniture. Domaći dres i ove godine zadržat će svoju prepoznatljive boje, zeleno-žutu, koje su glavni motiv, s tim da je ove sezone veći naglasak na žutoj boji zbog žutih hlačica. Tu je i tradicionalna unikatna kragna, te grb kluba i godina osnutka kao upečatljivi detalji povijesti kojom se ponosimo", rečeno je prilikom predstavljanja garniture u kojima će se igrati domaće utakmice.

Što se tiče gostovanja, poručeno je da će na svakom gostujućem terenu pulski igrači ustrajno stajati i braniti vrijednosti koje predstavljaju, baš poput kažuna.  

"Kad smo kod gostujućeg dresa, na putovanjima će našu momčad pratiti raskoš tradicije, ono jedino što desetljećima trpi svaki nalet bure i čvrsto stoji na zemlji kao uporište - istarski kažun. Gostujući dres dolazi u inspirativnoj sivoj boji s uzorkom jedinstvenog istarskog kažuna, dok su unikatna kragna, grb kluba te godina osnutka također prisutni kao upečatljivi detalji kulture naše zajednice", poručeno je.

"Htjeli smo, kao i svake godine, spojiti elemente dresova s nekim istarskim specifičnostima pa su tako nastali ovi dresovi koje smo nazvali bura i kažun. Meni se osobno taj gostujući dres jako sviđa i mislim da će biti pravi hit na hrvatskim nogometnim travnjacima", kazao nam je nakon prezentacije predsjednik NK Istre 1961 Branko Devide Vincenti.  Novi dres došli su pogledati mnogi gosti vezani uz nogomet. Tko je sve bio, pogledajte u našoj fotogaleriji. (Milan Pavlović)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa