nema više škole

Sutra je norijada. Policija poziva maturante na odgovorno ponašanje

0
Foto: Istarski.hr
Foto: Istarski.hr

Maturanti diljem Hrvatske sutra slave završetak srednjoškolskog obrazovanja, odnosno Dan maturanata ili norijadu. Policijska uprava istarska tim povodom poziva maturante da ga obilježe odgovorno i dostojanstveno, odnosno da prilikom slavlja vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti te o imovini građana.

 

Proslava kraja školske godine u nekim će gradovima započeti već u jutarnjim satima, a tijekom dana očekuje se izlazak većeg broja maturanata na gradska središta, odnosno ulice i trgove te njihovo okupljanje u parkovima ili na sportskim igralištima.

I ove godine Grad Pula i srednje škole organiziraju program za sve maturante, koji započinje u 9 sati na parkiralištu ispred Društvenog centra Rojc. Kako bi sve proteklo u najboljem redu, okupljanje maturanata popratit će i policijski službenici, ali i druge mjerodavne službe, odnosno Crveni križ i profesori srednjih škola, dok će cijelu manifestaciju osiguravati i zaštitari.  Ujedno pozivamo građane da u petak koriste alternativna mjesta za parkiranje.

Osim u Puli, maturanti će slaviti i u drugim gradovima u Istri te će policijski službenici i tamo osigurati da se završetak srednjoškolskog školovanja proslavi bez narušavanja javnog reda i mira, bez oštećenja tuđe imovine i drugih oblika protupravnih ponašanja.

Policijska uprava istarska čestita maturantima završetak srednjoškolskog obrazovanja, uz želju da odgovornim ponašanjem doprinesu da njihov dan protekne bez ugrožavanja njihove osobne sigurnosti i sigurnosti drugih građana. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa