pažnja, snima se

Foto Legendarni talijanski TV voditelj snima reportažu o Istri

23.05.2024 - 14:15
Foto: Milivoj Mijošek
Foto: Milivoj Mijošek

Oni koji su odrastali uz programe talijanske državne televizije Rai ili Berlusconijeva TV carstva Mediaset sjetit će se simpatičnog tipa iz emisija La vecchia fatoria, Verdissimo, Verde mattina, Linea Verde, kao i niza drugih kojima su u fokusu bile teme o prirodi i ekologiji, a kojem je svojevrsni znak prepoznavanja bila francuska bareta od koje se nije odvajao još od svojih prvih pojavljivanja na malim ekranima.

Njegovo ime je Luca Sardella, a ako ovih dana planirate kakav hedonističko gastronomski izlet Istrom vrlo je izgledno da ćete naletjeti na njega i njegovu baretu s obzirom na to da s kćerkom Danielom i svojom TV ekipom u našim krajevima snima reportažu koja će se početkom rujna emitirati u eteru i putem digitalnih platformi talijanske nacionalne televizije.

Luca Sardella tijekom devedesetih i početkom dvijetisućitih bio je jedno od zaštitnih lica jutarnjeg programa kanala RaiUno te glavna zvijezda spomenutih emisija s milijunskim auditorijem. Zbog velike popularnosti i gledanosti vrbovali su ga iz konkurentskog Mediaseta za tjednu video kolumnu u jednom od njihovih najpopularnijih programa Striscia la notizia, a osim tog angažmana, specijalizirane programe iz područja kojim se bavi radio je i na Mediasetovim kanalima Rete 4 i La7.

Kuhinja vam je stvarno izvrsna

Uz nastavak suradnje sa Strisciom lani se vratio u okrilje nacionalne TV kuće, te u okviru emisije La volta buona, koja se emitira na RaiUno, sa kćerkom Danielom uređuje i vodi rubriku pod nazivom Vrt Luce Sardelle. Nezaobilazna točka njihove mini turneje Istrom bila je naravno i pulska Arena, pred kojom smo ih zatekli zadovoljne i site nakon što su se, kažu, u jednom od obližnjih restorana počastili odličnim ručkom.

Sardella i naš novinar Milan Pavlović

“Kuhinja vam je stvarno izvrsna, a jela pripremljena od svježe ulovljene ribe i rakova, divljih šparoga ili domaćih tartufa, te odlična vina u kojim uživamo ovih dana, su sigurno nešto zbog čega vam moji sunarodnjaci rado dolaze u goste. Premda sam znao ponešto o Istri, ovo je moj prvi dolazak u ove krajeve i iskreno priznajem da sam impresioniran ljepotom krajolika i autentičnim doživljajima s lokacija koje smo dosad posjetili", kazao nam je Sardella, dodajući da je oduševljen "malim djelićem raja na zemlji" koji otkriva, te da je kratke video priče i fotografije o tome već podijelio s prijateljima i pratiteljima putem društvenih mreža.

Kroz kratku ćakulu trudi se dokazati da se kao svaki pravi TV profesionalac dobro informirao i pripremio za posao koji je došao odraditi. Zna da je u rodnom gradu talijanskih filmskih diva Alide Valli i Laure Antonelli, da s naših prostora potječe i legendarni automobilistički as Mario Andretti, ali i da ga na sljedećoj postaji ove istarske avanture, na Brijunima, očekuje susret s "papagajem koji govori" Kokijem. Naravno, tu se na nekoliko koraka od nas nalazio i producent emisije čija zadaća je, među ostalim, da bude uvijek spreman "fact checker", te da brzo i efikasno riješi sve dvojbe kao primjerice onu počinje li povijest pulskog amfiteatra s imperatorom Vespazijanom, Gaj Julijem Cezarom, ili pak njegovim pranećakom carem Augustom.

Prilika za promociju Istre pred milijunskim auditorijem

Luca i Daniela Sardella i njihov tim u Istri su zahvaljujući inicijativi i suradnji Turističke zajednice Istarske županije i predstavništva Hrvatske turističke zajednice iz Milana, pa se s njima ovih dana druži i marketing menadžer županijske turističke zajednice Marko Marković.

"Luca Sardella je jedna od ikona talijanske televizije, a uz naš suport pripremit će polusatnu TV emisiju o Istri u kojoj će prikazati sve najbolje što Istra ima i koja će biti emitirana na nacionalnoj TV postaji, kao i na platformama TV Rai Play i TV Rai Italia. Radi se o velikom profesionalcu i poznatoj osobi, tako da je ovo izvanredna prilika za promociju Istre pred milijunskim auditorijem na važnom tržištu susjedne Italije", kaže Marković, zaključujući kako u projektu kao partneri sudjeluju i klasteri turističkih zajednica sjeverozapadne i južne Istre, te Turistička zajednica grada Rovinja. (Milan Pavlović)        

Tweet

Posljednje novosti