velika vijest za Poreštinu

Dogovoreno preseljenje ureda HZZO-a na prikladniju lokaciju

0
Loris Peršurić i Lucian Vukelić
Loris Peršurić i Lucian Vukelić

Gradonačelnik Poreča i saborski zastupnik Loris Peršurić susreo se u Zagrebu s ravnateljem Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Lucianom Vukelićem. Među brojnim aktualnim temama posebno je govora bilo o preseljenju ureda državne uprave na adekvatniju i pristupačniju lokaciju.

Naime, kako objašnjavaju iz Grada Poreča, uredi Hrvatskog zavoda za zdravstvenog osiguranja već se godinama nalaze na trećem katu u zgradi bez lifta u Ulici Nikole Tesle. Trenutna je lokacija neadekvatna, pogotovo za starije pacijente i teško pokretne sugrađane te osobe s invaliditetom. Tema preseljenja jedno je od najčešće postavljanih pitanja kako od građana, tako i od gradskih vijećnika.

 

Grad Poreč je u više navrata tražio od nadležnih institucija da presele urede na dostupniju lokaciju, po traženju i potrebama građana, te je pružio svoju pomoć u realizaciji preseljenja, s obzirom na to da uredi nisu u gradskoj ingerenciji.

"Drago mi je najaviti svim mojim sugrađanima da smo sad i konačno dogovorili definitivno preseljenje ureda na novu, pristupačnu lokaciju. Zahvaljujem ravnatelju i Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje na otvorenosti i želji da skupa riješimo ovo itekako važno pitanje za stanovnike Poreča i Poreštine. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje otkupio je prostor nekadašnjeg Riviera Inženjeringa (Obala maršalaTita 2) u samom prizemlju, kako bi novi uredi bili lako dostupni svim korisnicima. Novi prostor je značajno veći od postojećih ureda i bit će primjereno uređen. Potpisani su već ugovori s izvođačem i nadzorom, pa će sama obnova prostora krenuti ovih dana. Očekujemo da se obnova i opremanje dovrše do kraja ove godine, kada bi se uredi HZZO-a i službeno trebali preseliti na novu lokaciju u prizemlju, puno dostupniju", rekao je Peršurić, podsjetivši da su upravo ovakve inicijative njegovi prioriteti tijekom saborskog mandata.

"Od preseljenja ostalih teže dostupnih ureda, do obnove zgrade policije i lučke kapetanije, osnivanja srednje glazbene škole pa do rješavanja pitanja Vrtova – sve su to pitanja koja možemo riješiti samo u dogovoru s državom jer se radi o njihovim ustanovama ili njihovom vlasništvu. Nastavit ću se zalagati za konkretne projekte i prijedloge na dobrobit građana, te ih pozivam da mi se slobodno obrate sa svojim prijedlozima", zaključio je Peršurić. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa