okrugla obljetnica

Otvara se izložba o 30 godina kultnog Rock Caffea. Dođite, možda se prepoznate na fotkama

23.05.2024 - 20:44
Foto: Facebook/Rock Caffe
Foto: Facebook/Rock Caffe

Sutra, 24. svibnja u 20 sati otvara se izložba "30 godina Rock Caffea Pula". Mjesto događaja - kultno rock okupljalište u Scaglierevoj ulici u centru Pule, na kojem su odrastale generacije ljubitelja rock glazbe. 

 

Na izložbi će se moći pogledati pregršt fotografskih materijala, novinskih isječaka, plakata, kao i video materijala, koji će nas podsjetiti na sva razdoblja ta duga tri desetljeća rada ovog kultnog caffe bara/kluba u Puli, najavljuje Zlatko Gotovac. 

"Priča o Rock caffeu priča je o životnoj zaljubljenosti Mirka Mocka u rock’n’roll i jednom specifičnom mjestu koje je ugostilo i odgojilo brojne generacije Puležana. Upravo kroz ovu izložbu, na najbolji način, imati ćemo prigodu doživjeti i evocirati uspomene sa samih početaka, sredine devedesetih godina prošlog stoljeća, kada se otvorenjem Rocka i jasnom Mirkovom vizijom pokazalo kako je upuštanje u jedan takav životni i poslovni projekt bio u potpunosti opravdan i potrebit glazbenoj sceni kao i građanima Pule, Istre, a i šire. Mirko će uvijek reći da je Rock caffe Pula bio slika i prilika (a i danas je) mjesta o kakvom je oduvijek maštao, mjesta kamo bi i sam želio izlaziti, gdje će se dobro osjećati i provoditi ugodno vrijeme sa svojim društvom i svim ostalim gostima, svojevrsnom ostvarenju dječačkog sna...", kaže Gotovac. 

"Kroz ovih trideset godina, brojne generacije su svoje prve izlaske zabilježile upravo u Rocku, svoje tinejdžerske dane, odrastanje kao i kasniji put kroz život. Mnogi naši sugrađani a i oni iz udaljenijih krajeva, upravo u Rocku, između ostalog, imali su svoja prva zaljubljivanja kao i susret s mnogim drugim zanimljivim životnim trenucima. Nemali broj tih gostiju i danas posjećuje Rock, neki nažalost više nisu s nama, a neki žive na raznim stranama svijeta, no svima je nešto zajedničko, kada su u Puli uvijek znaju gdje će svratiti, uz dobru glazbu sresti staro društvo, popiti piće i ono što je najvažnije, i dalje se opušteno i ugodno osjećati, baš kao nekada. 

Kako je rock ’n’ roll glazba i sve što gravitira istome, od samih početaka bio zaštitni znak Rock caffea Pula, tako su se već na samim počecima mogli čuti mnogi glazbenici uživo, pa tako pamtimo nastupe Tatiane Giorgi, dua Muha & Veco, grupe Nola, Čuvari svirala, Manekeni i drugi, a gotovo da nema pulskih glazbenika koji se bar jednom nisu našli na pozornici Rock Caffea. Mnogi bendovi su se, iako više ne postoje, okupljali baš za godišnjice Rocka, a nemali broj velikih sastava, koji su saznavši i ponukani atmosferom koju ovaj bar isporučuje, odlučili se iz dvoranskih gabarita prebaciti u klupske i s guštom nastupiti u Rocku. Mirko je oduvijek, prema riječima mnogih, bio i ostao najbolji domaćin na ovim prostorima, a dolazak u Rock i nastup je uvijek pravo zadovoljstvo. Uz više od dvije tisuće koncertnih programa, raznih promocija, prezentacija, stand upova, kvizova i drugih programa i manifestacija, Rock Caffe je organizirao ili i dalje organizira i brojne manifestacije izvan samog lokala, uz ostalo, Rocktaratu, Ljeto na Kaštelu, Rock’n’grill, što će također biti u postavu izložbe, najavljuje Gotovac.

Naglašava da Rock Caffe i u današnjem vremenu živi punim plućima, vitalan je, a zanimljivo je to da uz stare goste koji i dalje često svrate u svoje omiljeno mjesto, veći dio klijentele čine upravo mladi ljudi, srednjoškolci, mahom djeca nekadašnjih posjetitelja, koji su Rock također prepoznali kao svoj drugi dom i mjesto gdje se osjećaju najsigurnijima.

"Priča o pulskom Rock Caffeu se generacijski nastavlja, a vlasnik Mirko Mocko kaže da stajanja nema, i dok god ga zdravlje bude služilo Puležani ne moraju brinuti, oaza dobrog zvuka i dalje će biti tu s nama. Primjer Rock Caffea je ujedno priča kako se iskrenošću i zaljubljenošću u rock’n’roll može izgraditi nešto što uistinu na najbolji način služi zajednici i ima veliko značenje za njezine građane", veli Gotovac.

Na izložbi će se naći materijal i memorabilije iz svih razdoblja, pa će biti itekako biti zanimljivo pronaći se na fotkama i video materijalima starima nekoliko desetljeća, kao i onima novijeg datuma. Materijal za izložbu je većim dijelom prikupljen od samih gostiju, a posao je pripremljan već sedam mjeseci. 

Izložbu će nakon otvorenja, 24. svibnja, biti moguće svakodnevno razgledati u radnom vremenu Rocka, sve do 20. prosinca kada će se velikim koncertnim programom i službeno obilježiti trideset godina rada ovog kultnog mjesta za rubitelje rocka. (IHR)

Tweet

Posljednje novosti