problematičan muškarac na Valdebeku

Bacio pištolj kroz prozor kada je vidio policiju. A imao je još nešto

23.05.2024 - 05:02
Ilustracija
Ilustracija

Općinski sud u Puli jučer je presudio državljaninu Republike Srbije koji živi u Puli zbog nekoliko izgreda počinjenih sredinom 2020. godine. Tada je policija, točnije dana 7. kolovoza u 6.05 sati na pulskom Valdebeku, zbog osnove sumnje da je počinio razna kaznena djela i prekršaje, među kojima i nanošenje teških tjelesnih ozljeda, pribavila nalog kojim je određena pretraga dva stana u kojem obitava, te naravno svih pripadajućj prostora i automobila u cilju pronalaska predmeta, dokaza i tragova kaznenih djela.

 

No, nakon što je policija prije same pretrage s vanjske i unutarnje strane osigurala dvije stambene zgrade, te nakon što su pokucali na vrata njegovog stana, osumnjičenik je otvorio škure na prozoru te kroz prozor izbacio pištolj koji je pao na tlo u tuđi vrt. Ipak, sve su to vidjeli policajci koji su stajali ispod prozora i osiguravali mjesto događaja. Tijekom očevida utvrđeno je da se radi o pištolju sive boje s utisnutom oznakom na lijevoj strani navlake 'Crvena Zastava' kalibra 7.65 mm 'Made in Yugoslavia, te je utvrđeno da se u okviru oružja nalaze 4 komada streljiva. Dakle, osumnjičeni je nabavio i držao vatreno oružje kategorije B bez odobrenja za nabavu oružja koje je izdalo nadležno tijelo, i streljivo za oružje kategorije B iako nema važeći oružni list.

No, to nije sve. Tijekom pretrage automobila između ostalih stvari pronađena mu je jedna crna jakna s ekspanderom crne boje (teleskopska palica) koja se nalazila u džepu na prednjoj strani jakne. Dakle, držao je hladno oružje kojem je osnovna namjena napad ili nanošenje ozljeda.

Za sve to ga je sud osudio na ukupnu novčanu kaznu od 3.300 eura. Naravno, trajno su mu i bez naknade oduzeti svi predmeti koji su uporabljeni za izvršenje prekršaja. (M.R.)

Tweet

Posljednje novosti