u perjanici istarskog turizma

More rasturilo ponton, ne može se do barki, a nitko ništa ne poduzima

21.05.2024 - 17:14
Foto: Goran Prodan
Foto: Goran Prodan

"Ovo je friška fotografija iz Plave lagune, kraj tamošnjeg sportskog i ronilačkog centra. Nepredvidljivo i neumoljivo more rasturilo je betonski spoj obale i jednog pontona. Nažalost, takva slika nije od jučer, takvo je stanje već više mjeseci. Od zimus. I ne mijenja se. Barem ne nabolje", objavio je novinar Goran Prodan na Facebooku te ukazao na nemar nadležnih koji bi trebali brinuti o ovom dijelu obale.

 

"Stvarno ne razumijem da u samom ishodištu porečkog poratnog turizma, onog koji je od njega napravio relevantnu evropsku turističku metropolu (nasreću ili nažalost), takva slika može toliko dugo opstati. OK, more je učinilo svoje, ali da jedna tako velika i ugledna firma kao što je Plava laguna, koja upravlja tim turističkim kompleksom, ne može ovo popraviti u pristojnom vremenu (a njoj je i sezona počela), to ne rivan kapit. A to ne samo da grdo izgleda za prolaznike (među kojima su, meni nebitno, i turisti), nego i onemogućava korištenje toga mola, koji, koliko znam, služi i u komercijalne svrhe", objavio je Prodan te nastavio u šaljivom tonu:"
"Sumljan da Laguna nima šoldi da to regula. More bit da su problemi upravne ili pravne naravi, forši ne postoje građevinske, uporabne i čatigajaznankakove dozvole za taj molo (ili se čekaju), ali to ni mene ni druge koji tuda pasivaju, a da ne govorin o onin koji se tin molon koriste, nanke malo ne zanima." (IHR)

Tweet

Posljednje novosti