sport, rekreacija i zabava

Ovaj vikend 3. TWG festival u Cave Romane

0

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac te predstavnice Udruge Together We Grow (TWG), Lea Finderle i Lea Komel najavili su ovogodišnje izdanje TWG Festivala koji se održava od petka 17. svibnja do nedjelje 19. svibnja u antičkom kamenolomu Cave Romane u Vinkuranu.

Riječ je o trećem izdanju sportsko – rekreativne i zabavne manifestacije u organizaciji udruge Together We Grow uz pokroviteljstvo Općine Medulin. Prvo izdanje festivala održano je 2019. godine, dok je zbog pandemije koronavirusa drugo izdanje održano 2023. godine.

Kirac je istaknuo kako Općina Medulin podržava festival još od od inicijative i prijedloga udruge 2019. godine, da se ovakav festival organizira upravo u antičkom kamenolomu Cave Romane u Vinkuranu. Kako su članovi udruge osim same organizacije festivala kroz godine i kada se on nije mogao održati pokazali senzibilitet i brigu za prostor kamenoloma te su 2021. godine volonterski proveli eko akciju čišćenja, načelnik Kirac je u ovoj prilici zahvalio predstavnicama udruge TWG.

 

Posebno se osvrnuo na činjenicu da je uz koncerte i glazbene festivale te druge kulturno-zabavne događaje, ovo jedina manifestacija ove vrste koja se organizira na navedenoj lokaciji, odnosno na području cijele općine Medulin. Radi se, dodao je načelnik Kirac, o nekomercijalnom događaju, besplatnom za sve sudionike i publiku, koji promovira i valorizira lokaciju te obogaćuje ponudu događanja na području općine, a udruga organizator je u provedbi svakog izdanja festivala dala veliki volonterski doprinos i pokazala izrazitu pažnju prema lokalitetu. Stoga, zaključio je načelnik Kirac, podrška Općine Medulin neće izostati ove, kao ni u narednim godinama.

Lea Finderle je istaknula kako je ovogodišnji, 3. TWG festival, kao i dosadašnja izdanja namijenjen cjelokupnoj populaciji i svim generacijama, a ulaz je za sve posjetitelje besplatan. Svi zainteresirani mogu kao publika pratiti atraktivne nastupe i performanse, ali i aktivno se uključiti te sudjelovati u planiranim radionicama.

Lea Komel je predstavila radionice i aktivnosti koje sve posjetitelje očekuju kroz trodnevni program festivala te napomenula kako ih posebno vesele razni gosti – voditelji radionica koji dolaze iz brojnih partnerskih udruga iz cijele Hrvatske. Također, predstavnice udruge organizatora TWG festivala su uz zahvalu Općini Medulin na podršci i ustupanju prostora kamenoloma Cave Romane istaknule kako je prostor antičkog kamenoloma Cave Romane jedinstven u Istri i Hrvatskoj, te odličan za organizaciju manifestacija, festivala i radionica ovakvog tipa jer ima raznolike prostorne mogućnosti, te za razliku od drugih mogućih lokacija, nalazi se u neposrednoj blizini naselja i urbanog podrućja, što neizmjerno olakšava organizaciju, pripremu i logistiku ovakvih događaja.

Sam festival podijeljen je u dva dijela, dnevni i večernji:

Dnevni - sportsko rekreativni dio manifestacije sastoji se od performansa i radionica slacklinea - hodanja po rastezljivoj gurtni i highlinea – hodanja po elastičnoj gurtni na visini od 40 metara, žongliranja, akrobatske svile, joge, poia...

Večernji – zabavni dio manifestacije sastoji se od glazbenih nastupa odabranih glazbenika te ugostiteljske ponude partnera Latterie d.o.o.

Program 3. TWG festivala u antičkom kamenolomu Cave Romane u Vinkuranu započinje u petak 17. svibnja u 16 sati te traje do popodneva u nedjelju 19. svibnja. (Istarski.hr)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa